Националният отбор на Германия записа победа с 2:1 над Саудитска

...
Националният отбор на Германия записа победа с 2:1 над Саудитска
Коментари Харесай

Германия се събуди точно преди Мондиала

Националният тим на Германия записа победа с 2:1 над Саудитска Арабия в последната си инспекция преди международното състезание в Русия. Бундестимът, който е един от любимците на Мондиала, се намираше в неприятна серия от 5 следващи мача без победа. Сега обаче възпитаниците на Йоаким Льов ще отпътуват към Русия с приповдигнато въодушевление след днешния триумф, който пристигна с гол на Тимо Вернер в 8-ата и автогол на Омар Хасуауи в 43-ата минута.

Първото полувреме мина напълно под превъзходството на Германия. Домакините на " БайАрена " вкараха два гола, а още два не бяха зачетени. Още в 8-ата минута Тимо Вернер откри резултата. Марко Ройс получи дълъг пас в наказателното поле и смъкна за нападателя на Република България Лайпциг, който от близко бе прецизен за 1:0.

В 14-ата минута рисков диагонален удар на Сами Кедира мина до гредата, а в 33-ата минута Бундестимът провежда хубава офанзива, Томас Мюлер върна с пека за Вернер, който стреля с глава около вратата.

В 43-ата минута Германия удвои преднината си. Вернер центрира по земя, Мюлер опита да играе с пета, след което топката рикошира в бранителя Омар Хасуауи и се озова в мрежата за 2:0.

В началото на втората част рисков удар на Томас Мюлер бе избавен от вратаря. В 60-ата минута пък Саудитска Арабия стигна до една от дребното си благоприятни условия, като Салем Ал Даусари мина през няколко бранители, с цел да излезе на стрелкова позиция, само че ударът му бе около вратата.

В 75-ата минута Марио Гомес напредна отляво и центрира за Юлиан Брандт на задната греда, само че той от добра позиция не уцели вратата.

В 84-ата минута Саудитска Арабия си завоюва дузпа за нарушаване на Сами Кедира против Таисир Ал Джасим. Марк-Андре тер Щеген избави удара от бялата точка на Мохамад Ал Шахлауи, само че Таисир Ал Джасим бе задоволително предвидлив и довкара от близко за 2:1.

В добавеното време на мача гостите можеха да шокират противника с изравнителен гол, откакто Таисир Ал Джасим бе изведен на скорост и подаде за Мохамад Ал Шахлауи, който обаче не съумя да прати топката във вратата от близко.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР