Националният отбор на Франция постигна очаквана победа с 2:1 над

...
Националният отбор на Франция постигна очаквана победа с 2:1 над
Коментари Харесай

Без напрежение Франция се справи с Молдова

Националният тим на Франция реализира предстояща победа с 2:1 над Молдова в конфликта сред двата отбора от група " Н " на европейските квалификации. Мачът се оказа без значение за " Петлите ", които по-рано през днешния ден научиха, че към този момент са на еврофиналите, откакто Турция и Исландия направиха нулево реми. Така възпитаниците на Дидие Дешан можеха да играят без напрежение, само че въпреки всичко взеха своето с голове на Рафаел Варан н 35-ата и Оливие Жиру от дузпа в 79-ата минута. За Молдова пък резултатът откри Раца в 7-ата минута, само че гостите не съумяха да си тръгнат с освен това от гостуването си на " Стад дьо Франс ".

Началото на мача бе много изненадващо. В 7-ата минута Клеман Ленгле работи неразчетено и не съумя да върне една топка с глава към вратаря, Раца се възползва и съумя да му отнеме и от близко да означи за 0:1.

" Петлите " обаче бързо взеха нещата в свои ръце. В 12-ата минута Жиру стреля около вратата от добра позиция, а в 33-ата диугонален изстрел на Килиан Мбапе бе избавен от вратаря.

В 35-ата минута обаче стражът на гостите излезе неразчетено при едно центриране от фаул и не съумя да улови топката, която попадна във Варан и той с глава вкара в опразнената врата.

И през второто полувреме домакините продължиха да държат самодейността, като на два пъти Жиру пропусна положителни благоприятни условия.

Нападателят на Челси въпреки всичко означи победния гол за своя отбор, въпреки и от дузпа. В 78-ата минута Люка Дин бе спънат в наказателното поле и съдията уточни бялата точка, а Жиру невъзмутимо осъществя за крайното 2:1.

Така Франция оглави класирането в групата с 22 точки, до момента в който Молдова остава на последната позиция с 3 извоювани точки.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР