Националният отбор на Франция пътува днес за Доха, Катар за

...
Националният отбор на Франция пътува днес за Доха, Катар за
Коментари Харесай

Мондиал 2022: Защо френските национали вече познават добре Доха?

Националният тим на Франция пътува през днешния ден за Доха, Катар за международното състезание по футбол, което стартира в неделя. Оказва се обаче, че огромна част от играчите към този момент са посещавали столицата на емирството по разнообразни аргументи с клубните си тимове.

След няколко часа футболистите и щабът на френския отбор ще се настанят в първокласния хотел " Ал Месила ", в центъра на Доха. Някои от тях са прекарвали почивката си в Дубай, а други се оказва, че не идват на непозната територия в Катар.

Емирството, което е хазаин на Мондиала от 20 ноември до 18 декември, към този момент беше посетено няколко пъти от десетки играчи от тима на Франция като част и от рекламни действия през последните години.

През месец май Пари Сен Жермен се завърна в Катар след тригодишно неявяване заради пандемията от Covid-19, само че не за обичайна си аудиенция.

Някои от играчите на клуба имаха 48-часово посещаване в Доха по време на която участваха в сесия по снимане на реклами за няколко локални компании. По тази причина Килиан Мбапе и Преснел Кимпембе към този момент са посещавали два от осемте стадиона домакини на международното, това са Едукейшън сити и Ал Тумама.

Футболистите на парижкия клуб са взели участие в така наречен Катарско зимно турне в емирството пет пъти (2013, 2015, 2017, 2018, 2019). Този януари те трябваше да посетят за шести път страната за серия от другарски мачове, само че визитата не се състоя, още веднъж поради пандемията.

Бивши играчи на ПСЖ също са посещавали Катар в предишното. Това са Алфонс Ареола, Адриен Рабио, Кристофър Нкунку, Майк Мейнян, Муса Диаби и Люка Дин. Последният даже се завърна там с ФК Барселона през 2016 година

Подобно на ПСЖ, Байерн Мюнхен прави постоянни зимни турнета там от 2011 година насам. Така се оказва, че Доха са посещавали и Кингсли Коман, Бенжамен Павар, Лука Ернандес и Дайо Упамекано.

Карим Бензема също е пътувал с Реал Мадрид в Катар през 2014 година, където носителят на Златната топка за 2022 година е играл против ПСЖ в другарски мач.

Така през последните 10 години Доха се утвърди като желано място за осъществяване на другарски срещи сред разнообразни тимове през зимната пауза.

В края на септември Преснел Кимпембе, прекара 10 дни в Доха, с цел да лекува травмата си на бедрото. От ПСЖ го изпратиха в клиниката Аспетар, с която столичният клуб си партнира от 2014 година Повече от 10 години клиниката е една от най-хубавите такива в лекуването на спортни контузии на високо равнище. Освен с ПСЖ болничното заведение има партньорства с Тотнъм, както и тимовете на Кот д`Ивоар и Алжир.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР