Националният отбор на Бразилия победи с 3:0 (30:28, 25;23, 25:19)

...
Националният отбор на Бразилия победи с 3:0 (30:28, 25;23, 25:19)
Коментари Харесай

Бразилия разби Иран в Арена Армеец

Националният тим на Бразилия победи с 3:0 (30:28, 25;23, 25:19) в среща от следващия кръг на Лигата на нациите по волейбол за мъже.

Срещата се игра в столичната зала " Арена Армеец " и предложи доста равностойна игра в първите два гейма, преди в третия " селесао " да откри цялостен надзор.

Мачът стартира малко по-добре за отбора на Иран, който водеше с 19:15 в първия гейм. Последва обаче серия от четири точки за първенеца от предходното издание на шампионата и равнене при 20:20. Последва замяна на точки от двете страни на мрежата, а при резултат 26:25 в интерес на Бразилия се случи извънредно противен миг.
 Сърбия обърна Канада и записа трета поредна победа в Лигата на нациите
Сърбия обърна Канада и записа трета поредна победа в Лигата на нациите

Вижте детайлности

Изпълняващият сервис Алан Соуза получи травма в региона на десния прасец при отскока си и падна на земята от болежка. Диагоналът на Бразилия остана на пода за няколко минути, след което бе съпроводен до пейката, откъдето догледа срещата. По всяка възможност става дума за проблем с ахилесовото сухожилие.

Въпреки травмата на съотборника си, южноамериканците не изгубиха централизация и съумяха да измъкнат първия гейм след 30:28.

Играта не се промени изключително и във втория гейм, в който двата отбора продължиха да се движат точка за точка. Най-големият задатък за Иран бе при 19:17, само че бразилците съумяха да извърнат до 20:19 в тяхна изгода. В края на гейма по-големият опит на " златистите " още веднъж натежа и те поведоха с 2:0 след 25:23.

В третия гейм конспирация липсваше, защото Бразилия поведе с шест точки още при 11:5, което предвеща крайното 25:19.

Рикардо Лукарели приключи с 15 точки за втората поредна победа на Бразилия в шампионата. Още 14 точки добави Исак Сантос, а с 13 приключи Йоанди Леал. За Иран Амин Есмаелинеджад завърши с 15 точки.

В класирането в шампионата водят Франция, Полша, Япония и Съединени американски щати с по пет победи и една загуба. Бразилия е на шесто място с баланс от четири триумфа и три провали.

Иран е на девето място с три победи и четири загуби.

От 20:00 часа през днешния ден следва още един мач в " Арена Армеец ", в който противници са съставите на България и Австралия. Досега България е с една победа и четири загуби, до момента в който австралийците са последни в класирането с пет провали в същия брой мачове.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР