Националният отбор на Бразилия е институция! 5 световни титли, 8

...
Националният отбор на Бразилия е институция! 5 световни титли, 8
Коментари Харесай

Бялата Бразилия. Защо Селесао загърби жълтите си екипи?

Националният тим на Бразилия е институция! 5 международни трофеи, 8 триумфа в Копа Америка и куп звезди - Пеле, Роналдо, Зико, Ромарио, Ривалдо... Можем да продължим да изброяваме с часове!

И когато всички тези икони на футбола се появят в съзнанието ни, те постоянно носят фланелка с жълто (или златно) и зелено, нали?

Снимка: Getty Images

Само че от бразилската федерация взеха решение да създадат революционна смяна за тазгодишното издание на Копа Америка. Вместо с добре познатия екип, Селесао избра да играе с... бяло!

Всъщност това не е някаква оригиналност, а традиция. Според медиите в страната националният тим по футбол не е играл в титулярен бял екип от 1950 година насам. Този път обаче момчетата на Тите имат страховит мотив за смяна.

Снимка: Reuters

С белия си екип те означават тъкмо 100 години от първия си успех в шампионата. През 1919 година Бразилия побеждава Уругвай с гол в добавеното време и носи идентични фланелки.

Снимка: Getty Images

През 1950 година Селесао взема решение да спре да носи бялата фланелка, откакто губи финала на международното състезание от Уругвай.

Как ще подейства тази смяна на футболистите?

Те започнаха присъединяване си на Копа Америка пред лична аудитория с класическа победа. Как ще продължат? Ще разберем в идващите дни.
Класика за Бразилия на старта на Копа Америка Коутиньо се отличи с два гола
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР