Националният отбор на България загуби с 1:2 срещу Хърватия след

...
Националният отбор на България загуби с 1:2 срещу Хърватия след
Коментари Харесай

България загуби от световния вицешампион след глупав червен картон на Десподов

Националният тим на България загуби с 1:2 против Хърватия след поврат в контролна среща в Катар. " Лъвовете " поведоха в 69-ата минута с гол на Кирил Десподов, а от седем минути по-рано съперникът играеше с човек по-малко поради червен картон на Дуйе Чалета-Цар. Футболист №1 на България извънредно неуместно си изпроси червен картон, откакто смъкна своята фланелка при насладата си, а към този момент имаше един картон. Така в 76-ата минута Лука Модрич изравни от дузпа, която беше бурно оспорвана от “трикольорите”, а в 80-ата минута Андрей Крамарич донесе успеха на Хърватия с прецизен изстрел в 80-ата минута.

Хърватите стартираха по-силно срещата и бързо се настаниха в половината на българите. В една от първите офанзиви на международните вицешампиони Никола Влашич влезе на скорост в наказателното поле, само че успоредното му подаване не откри Марко Ливая.

В седмата минута точно Ливая надскочи Петко Христов на далечната греда и засече с глава центриране отляво в наказателното полет, само че над горната греда на Светослав Вуцов.

Три минути по-късно хърватите пропуснаха отличен късмет да открият резултата. Защитата пред Вуцов изпусна Борна Баришич, а звездата на Рейнджърс нанесе мощен удар от границата на наказателното поле, който обаче беше отразен по прелестен метод в корнер от стража на Славия.

Десет минути по-късно още веднъж Вуцов се намеси след изстрел от отдалеченост на дебютанта в състава на " шахматистите " Никола Моро.

България сътвори първата си голова обстановка в 25-ата минута, когато нашите проведоха хубава контраофанзива. С два бързи паса „ лъвовете “ съумяха да завоюват числено предимство в полето на „ ватрените “. Десподов получи пред наказателното поле с тил, само че свърши чудесна работа и откри отдясно в наказателното поле непокрития Радослав Кирилов. Капитанът на Славия стреля мощно в близкия ъгъл, само че вратарят Ивица Ивушич се отличи с чудесно избавяне.

Малко по-късно Мартин Минчев шутира мощно, само че прекомерно високо в навън.

В 35-ата минута Вуцов още веднъж трябваше да се намесва и го направи след удар от въздуха на Борна Баришич в близкия ъгъл след центриране отдясно. Три минути по-късно Мислав Оршич нанесе изстрел по тревата в наказателното поле, само че право в ръцете на младия ни пазач.

Четири минути преди края на първата част Единсон Йорданов опитва шут от отдалеченост, само че топката прелетя покрай дясната греда на Ивушич.

На почивката Атанас Илиев се появи вместо Минчев, а Ковачич и Перишич влязоха за хърватите. Играчът на Интер първи насочи изстрел. В 48-ата минута Деспосов не затрудни Ивушич, а в 51-ата минута Тодор Неделев стреля от фал и стражът на хърватите мазета с една ръка.

Изстрел на Майер с глава бе избавен от Вуцов в 55-ата минута, а пет минути по-късно Оршич удари гредата от директен свободен удар.

В 62-ата минута Чалета-Цар получи втори жълт картон, откакто изрита Десподов и остави хърватите с човек по-малко. Иван Турицов се контузи и в игра се появи цялостният дебютант Мики Орачев.

120-секунди по-късно футболистът на Локомотив (София) лиши топката от съперника и подаде на Илиев, който изведе Десподов зад отбраната на Хърватия.

Крилото на България напредна и самичък против вратаря даде задатък на “лъвовете” с петото си попадение с националния екип. Футболист №1 на България направи нелепостта да си смъкна фланелката, откакто към този момент имаше жълт картон отпреди няколко, което му костваше изгонването.

В 72-ата минута ветеранът Лука Модрид размени Ловро Майер.

Четири минути по-късно точно звездата на Реал Мадрид изравни резултата. Кристиян Малинов дръпна и събори в наказателното поле състезател на Хърватия и основният арбитър отсъди дузпа. Зад топката застана Модрич, който беше прецизен и прати Вуцов в противоположния ъгъл - 1:1.

Пълният поврат стана факт сама в рамките ни три минути. В 80-ата появилият се като запаса Андрей Крамарич си освободи пространство отдясно в наказателното поле, мина безпроблемно през Мики Орачев и Петко Христов, след което стреля мощно към далечния ъгъл и означи за 1:2.​

Четири минути преди края на дуела България пропусна златна опция да изравни резултата. Понграчич сгреши пред наказателното си поле и нашите се оказаха трима на един против хърватите. Борислав Цонев реши да комбинира с непокрития вляво Доминик Янков, който се забави, засуети се, не съумя да насочи завършващ удар и бе блокиран.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР