Националният отбор на България загуби с 1:2 от Катар в

...
Националният отбор на България загуби с 1:2 от Катар в
Коментари Харесай

Националите ни вече 19 мача са без победа при гостувания

Националният тим на България загуби с 1:2 от Катар в контролна среща в Доха. Така и при Ясен Петров " лъвовете " не престават да са кръгла нула. На модерния стадион " Едюкейшън Стейдиъм " Акрам Афиф от дузпа в 26-ата минута и Буалем Куки (75) бяха точни за домакините на Световното състезание през есента, до момента в който Кирил Десподов изравни в 60-ата минута.
Това бе 19-и следващ мач надалеч от България, който националите не съумяват да завоюват, като измежду тях имат 11 провали и осем равенства.

" Предупредих нашите футболисти, че Катар е стойностен тим, който се гради дълги години точно за това Световно състезание. Шампиони на Азия са от преди две години, в този момент в Арабската лига приключиха 3-и като победиха Египет с дузпи в дребния край. Добър тим са, това е реалност. Но след тази 15-а минута, до която бяхме доста плахи, бяхме прибрани откъм гърба, поизлязохме напред и мисля, че не стояхме неприятно. И видяхте това при започване на второто полувреме, когато върнахме гола, стартира Ясен Петров.

" Допуснахме доста обикновени неточности в отбрана. И когато допуснеш такива, естествено си осъден. За дузпата не знам какво да кажа, имаше някакви подозрения за засада. Трябва да гледаме отново. Въпреки всичко, не би трябвало да позволяваме такива обикновени неточности ", добави националният селекционер на България.
" Защо Николай Михайлов е капитан? Той е най-големият в тима, най-опитният и е обикновено. Между трима трябваше да избираме за капитан – Ники, Жоро Костадинов и Божиков ", добави Петров.

" Добър мач, видяхме къде ще играят тимовете на Световното. С оглед на загубата няма по какъв начин да съм удовлетворен. Няма значение, че съм отбелязал гол. Започнахме много страхливо мача, човек от техния тим излезе самичък против вратаря още в първата секунда, неконцентрирано малко ", сподели Десподов.
След два дни България играе с Хърватия в нова контрола в Доха: " Хърватия е двойно или тройно по-добър тим от Катар. Там нямаме право на неточност ", добави Футболист №1 на България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР