Националният отбор на България за юноши до 17 години постигна

...
Националният отбор на България за юноши до 17 години постигна
Коментари Харесай

Андреа Буратини: Винаги е добре да започнеш с успех в един турнир

Националният тим на България за юноши до 17 години реализира в първия си мач от група А на евроквалификацията в София. Водени от италианския експерт Андреа Буратини, нашите волейболисти се постановиха с 3:0 (25:16, 25:18, 25:20) в зала " Левски София " и по този метод оглавиха подреждането в групата. Селекционерът Андреа Буратини разяснява триумфа.
" Този победа е доста значима за нас, тъй като постоянно е добре да започнеш с триумф в един шампионат. Показахме добра игра и надиграхме противника. Днес дадох късмет на всички, тъй като в този момент победихме, само че ни чакат последващи борби. Трябва да знаем, че във значимите моменти всеки ще може да помогне на тима. Представихме се добре на сервис и посрещане. Но в тази възраст би трябвало да се работи доста, изключително за посрещане. Смятам, че нашият капацитет е доста висок ", съобщи селекционерът. " Показахме централизация в мача и това е доста значимо. Именно за това говорихме в съблекалнята преди старта на дуела. Колко значимо е да се стартира добре в срещата, да има предпочитание и централизация. На тази възраст тимовете са равностойни и ще завоюва този, който демонстрира повече непоклатимост и предпочитание за победа. Все още не знаем равнището на Румъния, само че на следващия ден ще гледаме мача и ще забележим против кого ще се надигнем. Смятам, че най-много би трябвало да гледаме нашата игра, да играем на равнището, на което можем и да нямаме боязън от никого. Сигурен съм, че в случай че ние играем добре, можем да спечелим против всеки ", добави той.
Днес волейболистите на България U17 ще почиват, а в единствения дуел от нашата група Финландия се изправя против Румъния от 20.00 часа. В петък (20 януари) ще бъде поставена и точка на тази група с дуела сред България и Румъния. Напред към полуфиналите ще продължат първите два тима в крайното класиране.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР