Националният отбор на България за мъже заема 49-о място в

...
Националният отбор на България за мъже заема 49-о място в
Коментари Харесай

България на 49-о място в световната ранглиста на ФИБА

Националният тим на България за мъже заема 49-о място в международната класация на Международната федерация по баскетбол (ФИБА). Тимът има 211.6 точки и бележи напредък с една позиция в обновената ранглиста. На Стария континент българският народен тим е класиран на 26-о място.

Ранглистата е направена след мачовете от ноемврийския прозорец в квалификациите за идващите континентални шампионати. През предишния месец баскетболистите на Росен Барчовски позволи две загуби в пресявките за Евробаскет 2022. В Сараево националите отстъпиха на Босна и Херцеговина с 49:88 и на Гърция със 78:84 след продължение. Лидер в класацията на ФИБА е Съединени американски щати със 781.4 точки, пред Испания, Австралия, Аржентина, Сърбия и други.

България прогресира с шест места в класацията на ФИБА при дамите. Отборът, воден от Стефан Михайлов, заема 44-о място в света в ранглистата, която беше оповестена през вчерашния ден. Националките имат 139.2 точки. През предишния месец в квалификациите за Евро 2021 България загуби от Гърция с 66:73 и победи Исландия със 74:53 в Ираклион. Лидер в класацията на ФИБА при дамите е Съединени американски щати с 832.9 точки, пред Австралия, Испания, Канада и Франция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР