Националният отбор на България за мъже под 21 години започна

Националният отбор на България за мъже под 21 години започна ...

Русия нанесе тежка загуба на България


Националният отбор на България за мъже под 21 години започна със загуба втората фаза в група F от световното първенство в София. Тимът на Найден Найденов отстъпи пред мощния състав на Русия с 0:3 (21:25, 22:25, 19:25) в зала „Левски София“. В групата всеки играе срещу всеки. Първите два се класират за финалната четворка, вторите два за разпределение на местата 5-8. В другия мач от деня Полша се наложи над Бразилия с 3:1 (28:26, 25:23, 19:25, 25:23).

Волейболистите ни започнаха добре и поведоха с 8:6. Три поредни точки на руснаците доведоха до обрат, но играта продължи равностойно. Блокадата на „сборная“ бе решителния фактор в гейма. При 14:14 съперникът отбеляза четири поредни точки и поведе с 18:14. Найден Найденов потърси промяна, като на полето на поста диагонал се появи Георги Татаров. Нашите намалиха до 20:22 след добър сервис на Цветослав Николовски, но изпуснаха шанс да се доближат повече след наша грешка. Руснаците запазиха преднината си и спечелиха първия гейм.

Момчетата ни започнаха отлично във втората част и поведоха с 6:3, но отново не успяха да запазят предимството си. Русия изравни при 7:7. Селекционерът отново предприе рокада, в центъра се появи Любчо Янковски, а след това на поста разпределител влезе и Стоил Палев. Играта се запази равностойна до 18:18, след което руснаците отново се откъснаха и поведоха с 20:18. Въпреки всички усилия съперникът не позволи обрат и взе втория гейм.

В третата част „сборная“ диктуваше развоя през цялото време. Взе първоначална преднина, запази я докрай и спечели мача с чиста победа.

Източник: fakti.bg