Националният отбор на България за мъже под 20 години се

...
Националният отбор на България за мъже под 20 години се
Коментари Харесай

Юношите до 20 години се класираха за Европейското по волейбол

Националният тим на България за мъже под 20 години се класира за Европейското състезание 2022 в Италия. Момчетата на Мартин Стоев се постановиха над Нидерландия с 3:0 (27:25, 25:10, 28:26 ) в последния си мач от група F в столичната зала „ Христо Ботев “. Двубоят се игра пред цялостни трибуни и младите лъвове се радваха на солидна поддръжка.

България приключи с три победи от три мача, не загуби гейм и завърши като отличник в шампионата, което дава директна квота за шампионата на Стария континент. Триумфът бе страховит подарък за младия национал Ерик Стоев, който е рожденик и навършва 19 години. Цялото му семейство беше в залата. Баща му Мартин е треньор на отбора, а останалите подкрепяха от трибуните.

Стартов състав на България: Стоил Палев, Георги Татаров, Ерик Стоев, Владимир Гърков, Борис Начев, Лазар Бучков, либеро – Георги Митов (Алекси Мицев, Венислав Антов, Виктор Бодуров, Борис Николов)

Големият залог и упованията за победа пред родна аудитория си споделиха думата и нашите стартираха с известно напрежение. Началото бе извънредно равностойно, имаше обрати във водачеството с минимална преднина. След равенството 20:20, Нидерландия затрудни българското посрещане и се откъсна с две точки 22:20. Съперникът поведе с 24:22, само че не съумя да затвори гейма. В основните моменти волейболистите ни демонстрираха темперамент и изравниха. При 25:25 селекционерът Мартин Стоев вкара в игра Виктор Бодуров за сервис. Рокада се оказа извънредно сполучлива. Началният удар на Бодуров докара до разсеяно посрещане в съперника, а нашите означиха две следващи точки, като приключиха сполучливо гейма с пайп за 1:0.

Спечелването на първата част бе основно. Нашите се отърсиха от напрежението и демонстрираха цялостния си искра и благоприятни условия. Сервисът потръгна и във втората част националите потеглиха мощно с 6:0. Подемът продължи и те безусловно съкрушиха противника, като го оставиха на едвам 10 точки.

Нидерландците не се отхвърлиха да се борят, като още веднъж демонстрираха положителни изяви в третата част, а играта потегли точка за точка. Въпреки офанзивите на съперника отборът ни не позволи изненади. В най-важния миг, след 24:24, България резервира централизация, още веднъж наложи волята си и се поздрави с крайния триумф в три гейма.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР