Националният отбор на България за мъже победи Испания с 3:1

...
Националният отбор на България за мъже победи Испания с 3:1
Коментари Харесай

България победи Испания във волейболен празник във Вършец

Националният тим на България за мъже победи Испания с 3:1 (22:25, 25:21, 25:19, 25:14 в същински празник на волейбола пред цялостните трибуни на "Арена Вършец ". Приятелската среща приключи и с спомагателен гейм, извоюван още веднъж от българите с 25:21.

Селекционерът Николай Желязков даде опция за изява на оптимален брой играчи от разширения състав, готвещ се за Волейболната лига на нациите.

България започва с Георги Сеганов, Аспарух Аспарухов, Светослав Гоцев, Радослав Парапунов, Денис Карягин, Алекс Грозданов и либеро - Владислав Иванов. Участие в срещата взеха също Стефан Чавдаров, Добромир Димитров, Димитър Димитров, Светослав Иванов, Николай Колев, Владимир Станков и второто либеро Мартин Иванов.

Най-резултатен в мача беше Аспарух Аспарухов с 16 точки. Алекс Грозданов и Димитър Димитров осъществиха по 11 точки. Борха Руис и Анхел Родригес записаха по 13 точки за испанците.

На другарската среща във Вършец участваха президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, кметът на Вършец инж. Иван Лазаров и кметът на Монтана Златко Живков.

Капитанът на България Георги Сеганов подари фланелка на националния тим на кмета на Вършец.

"Искрена признателност, момчета. Благодаря от сърце на Любомир Ганев и Българската федерация по волейбол, че проведоха тези мачове на националния тим във Вършец, да се изиграят пред аудитория и да се трансфорат не просто в празник за Вършец, а в празник за целия Северозапад. Вършец за първи път приема националния тим по волейбол. Това в действителност е исторически миг за нас. Момчета, триумф. Всички сме тук поради вас. Подкрепяме ви. И ще ви поддържаме. Наистина се надявам подготовката на националния тим и такива срещи да станат обичайни в нашата прелестна зала ", съобщи инж. Иван Лазаров.

На 18 май от 17:30 часа България ще изиграе още една контрола против Испания в "Арена Вършец ". Това са първите публични инспекции за националния тим по волейбол за мъже преди старта на борбите от Волейболната лига на нациите.

И втората контрола във Вършец ще бъде излъчена онлайн по телевизия b1b.box. Българската федерация по волейбол и спортният канал не престават съдействието си в поддръжка на родния волейбол. Продуцент на наличието е "Съркъл Медия " с поддръжката на "Булсатком " за българския спорт.

След другарските мачове и лагера във Вършец националите отпътуват за Италия, където ще изиграят две срещи с домакините - настоящи европейски първенци. На 31 май и 1 юни в София ще се проведат две контроли със Словения, които ще бъдат последни преди заминаването за Канада за първата седмица от Волейболната лига на нациите.

От 21 юни до 26 юни в "Арена Армеец " България е хазаин на мачовете от втората седмица на Лигата на нациите. Феновете ще могат да се насладят на шоуто в София - с присъединяване на някои от най-големите звезди на международния волейбол, на извънредно преференциални цени.

Всички, взели своя билет по-рано, може да изберат и най-хубавото място в залата, и да се възползват от преференциални условия. Отделно са готови и специфични оферти на още по-добри цени. Билетът за един мач е 20 лв.. Дневен билет за ден с два мача коства 30 лв.. Дневен билет за три мача е на цена от 40 лв.. Любим за най-големите почитатели ще е билетът "Следвай тима си " - всички 4 мача на един народен тим на обща цена от 60 лв.. Турнирен билет за 6-те спортни дни и всички 16 мача е на цена от 150 лева Всички билети, закупени до 31 май, са с спомагателни 10% отстъпка.

Деца под 7 години влизат в "Арена Армеец " гратис. Деца от 7 до 18 години употребяват 50% понижение от цената на съответния билет. Входът за хора с увреждания е безвъзмезден, като придружителят би трябвало да е с билет за съответния мач или мачове.

Мъжкият народен тим на България ще изиграе първия си мач от домакинския шампионат от Волейболната лига на нациите на 21 юни против Иран. На 24 юни "лъвовете " излизат против Австралия. На 25 юни родните национали играят със Съединени американски щати. На 26 юни България посреща Бразилия - номер 1 в международната класация при мъжете и настоящ първенец във Волейболната лига на нациите. Всички български мачове са от 20:00 часа.

От 28 юни до 3 юли "Арена Армеец " и София ще одобряват и срещите от третата седмица във Волейболната лига на нациите при дамите. Билетите са на същите цени. Те са към този момент в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР