Националният отбор на България за жени не успя да приключи

...
Националният отбор на България за жени не успя да приключи
Коментари Харесай

България загуби от Сърбия квалификацията за Евробаскет 2023

Националният тим на България за дами не съумя да завърши с победа присъединяване си в квалификациите за Евробаскет 2023. Тимът на Стефан Михайлов изигра равностойно първо полувреме против европейския първенец Сърбия, само че след това не можа да резервира равнището през вторите 20 минути и загуби срещата със 76:102.

Тимът на Сърбия откри срещата с тъкмо попадение от зоната за три точки. Непосредствено по-късно обаче България се разписа и даже поведе с 5:3 след положителни изяви на Радостина Христова и Цветомира Наумова. Басетболистките на Стефан Михайлов се откриха като водачи в резултата през първия интервал, само че в седмата минута серия от 7:0 за сръбкините ги изведе в резултата с 18:12. Три от точките бързо бяха върнати след тройка на Карина Константинова, а до края на четвъртината българките не разрешиха на противника да се отдалечи и даже изравниха за 22:22. 

През вторите 10 минути българските започнаха със същата сила, както и при започване на дуела. Минисерия от 9:4 разреши на отбора ни да се радва на лека преднина – 31:26, само че в границите на 7 секунди пет точки бяха стопени поради неспортсменско нарушаване. До почивката Сърбия стопи изоставането си и си обезпечи задатък от пет точки – 44:39. 

Сръбкините излязоха преобразени след 15-минутната отмора и стартираха второто полувреме с мощна серия, посредством която си осигуриха двуцифрен задатък за първи път в мача при 59:47. Впоследствие българките съумяха на няколко пъти да съкратят двуцифреното си закъснение, с помощта на точни изстрели на Карина Константинова и Катрин Стоичкова, само че отборът на Сърбия още веднъж си върна преднината и водеше със 74:63 преди началото на последната четвърт.

Тонусът за игра на представителния тим фрапантно падна в заключителния интервал, а сръбкините продължиха да поддържат преднината си. Дебют за отбора направи и Деница Манолова, която още с влизането си съумя да овладее битка в нахлуване и да означи първата си точка за националния тим на България.

Борислава Христова наниза 20 точки за България. Гергана Иванова добави 14, а Радостина Христова се регистрира с 10 точки.

Ивон Андерсън бе най-резултатна за Сърбия с 29 точки и 10 асистенции. Тина Краишник способства с още 23 точки.



" Мисля, че в тази подготовка стана и едно подмладяване. Имаме една баскетболистка над 30 години, всички други са безпределно млади, тъй че би трябвало да се седне и да се направи някаква тактика с федерацията какво ще се прави оттук насетне. Ако ще бъде както предните години – тимът да се събере ноември месец за другата подготовка, да тренира 4 дни и да отиде да играе с тим, който се е готвил цяло лято, е безсмислено и за играчи, и за треньори да се занимават с това нещо ", съобщи селекционерът на женския ни народен тим Стефан Михайлов след загубата от Сърбия. Какво още сподели той, вижте !





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР