Националният отбор на България за девойки до 18 години завърши

...
Националният отбор на България за девойки до 18 години завърши
Коментари Харесай

България U18 завърши на пето място в Европейската лятна купа по тенис

Националният тим на България за девойки до 18 години приключи на пето място на Европейската лятна отборна купа по тенис, която се организира на кортовете на Търговска колегия " Приста 2011 " в Русе.

Здравословни проблеми не разрешиха на девойките, водени от капитана Михаил Андреев да покажат цялостните си благоприятни условия през днешния ден. Според регламента на Тенис Европа България, Англия и Израел трябваше да играят всеки против всеки в мачове на двойки, с цел да дефинират позициите от трета до пета в шампионата.

 Контузия постави завършек на присъединяване на Александър Лазаров във Фогау
Контузия постави завършек на присъединяване на Александър Лазаров във Фогау

Българинът напусна четвъртфиналния мач против №2 Юта Шимицу

В първия мач за деня българският тандем Даниела Димитрова и Елена Кралева отстъпи пред израелския Шели Бережняк и Адва Дабах със 7:5, 4:6, 5-10. Преди това Израел беше изгубил мача си на двойки против Англия. В последния дуел националките не излязоха против островитянките и по този начин приключиха на пето място. Причината е в здравословното положение на девойките, както и в появилите се болежки в оперираното през февруари коляно на Гергана Топалова. Заради това щабът реши, че е по-добре да се резервира здравето на тенисистките и отхвърли мача с британките.

На финала в Русе водачките в схемата от Русия победиха Словакия с 2:1 и завоюваха първото място. И двата тима се класираха за финалите на конкуренцията.

България беше в състав Гергана Топалова, Даниела Димитрова и Елена Кралева с треньор Михаил Андреев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР