Националният отбор на България за девойки до 15 години впечатли

...
Националният отбор на България за девойки до 15 години впечатли
Коментари Харесай

Силно представяне на българските националки по футбол U15 на турнир за развитие на УЕФА

Националният тим на България за девойки до 15 години впечатли с изявите си по време на шампионата за развиване на УЕФА, провел се в Сливен сред 28.09.2024 - 04.10.2024 година

Българските представителки завоюваха общо 4 точки след триумф, тъждество и една загуба в компанията на Северна Ирландия, Унгария и Румъния, като би трябвало да се означи, че това бе първият общ брой за двеойките и те нямаха нито един изигран мач преди шампионата.

Най-добрият мач за националките пристигна в последния ден от конкуренцията, когато България победи с 1:0 отбора на Северна Ирландия. Българските девойки се бориха доста сърцато за първия си триумф и още в 15-ата минута капитанът на тима Ема Върбанов означи извънредно хубав гол от директен свободен удар. До края на мача предимство на българките продължи и те имаха още няколко чисти положения, само че до нови попадения по този начин и не се стигна.

Срещу Румъния националките изиграха успорван мач с доста предпочитание. Румънките бяха с 10 индивида през второто полувреме и малко не доближи на девойките да победят в постоянното време, приключило 0:0. По регламентът на шампионата при еднакъв резултат се извършват дузпи, като спечелилият получава 2 точки, а изгубилият 1 точка. При дузпите шансът беше на страната на противника и България отстъпи с 4:5.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР