Националният отбор на България стартира със загуба на европейското първенство

...
Националният отбор на България стартира със загуба на европейското първенство
Коментари Харесай

България стартира със загуба на европейското първенство по баскетбол

Националният тим на България започва със загуба на европейското състезание по баскетбол за мъже в Грузия. Възпитаниците на Росен Барчовски отстъпиха на международния първенец Испания с 87:114. Тимът ни сподели висока ефикасност против класния си противник, само че предстоящо също по този начин позволи трицифрен брой точки.

Българите мъчно съумяха да влязат в мача и в първите две четвъртини отстъпиха със 17:28 и 18:29, с цел да изостават с 22 точки на полувремето. Александър Везенков и компания изнесоха мощна трета част, в която вкараха цели 31 точки, само че позволиха с една повече. В заключителните 10 минути националите ни още веднъж стояха добре на терена и вкараха 21 против 25 за противника.

Александър Везенков бе над всички за българския отбор, записвайки дабъл-дабъл - 26 точки и 11 битки. Павлин Иванов се регистрира с 16 точки, като 13 от тях бяха маркирани единствено в третата четвъртина. Чавдар Костов наниза 13, а Емил Стоилов - 11.

В идващия дуел " трикольорите " играят против Турция в събота (3 септември) от 17,15 ч. Останалите тимове в нашата група са Белгия, Грузия и Черна гора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР