Националният отбор на България стартира с две победи дебютното си

...
Националният отбор на България стартира с две победи дебютното си
Коментари Харесай

Последният подобен старт прати България на Евро 2004

Националният тим на България започва с две победи дебютното си присъединяване в новия шампионат на УЕФА Лига на нациите. Както е известно, " трикольорите " победиха с 2:1 Словения в Любляна и с 1:0 Норвегия в София. Ентусиазмът внезапно се увеличи измежду почитатели, макар че футболистите на Петър Хубчев не демонстрираха страховит футбол, само че пък демонстрираха геройство и прословутия български дух. Това е напълно нов шампионат, който има концепцията да смени контролите, също по този начин обаче давайки късмет за класиране на Евро 2020. Интересното е, че България за първи път от 16 години започва публична акция с две следващи победи. За последно това се случи през есента на 2002 година, когато селекцията на Пламен Марков надделя с 2:0 Белгия в Брюксел и с 2:0 Хърватия, пред 42 000 на " Васил Левски ".

Интересното е, че в края на акцията Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Мариан Христов и компания се класираха на Евро 2004 в Португалия. Именно това е последният огромен конгрес, на който България взе присъединяване. Тогава " лъвовете " завоюваха и третата си среща против Андора (2:1) в столицата, а в този момент следва домакинство на Кипър на 13 октомври.

През последните седем квалификационни цикъла за Европейски и международни шампионати - 2004, 2006, 2008, 2010, 2012, 2014 и 2016 година, нито един път България не съумя да запише шест точки в първите си два мача.

До края на годината момчетата на Хубчев имат домакинство на Кипър, посещение в Осло и Ларнака, а по-късно приключват акцията с домакинство против Словения. В тях родните национали ще се опитат да завоюват своята група 3 от Лига " С ", с цел да съумеят да се класират на полуфиналите от Лига " С ", където ще бъдат спечелилите на всичките четири групи. Те пък ще излъчат победител след два полуфинала и край, който ще вземе виза за Евро 2020 година, още преди края на квалификациите през 2019 година.

Няма да е по никакъв начин елементарно поради това, че класа в тима на България липсва, само че крачка по крачка, мач за мач, в случай че футболистите играят всички дружно, като един тим, както беше в първите два дуела, могат да мечтаят. Те обаче би трябвало да го вършат със крепко стъпили на земята крайници, защото във всеки конфликт, в който не играят и не се раздават на 101%, възможностите да не завоюват са по-големи от противоположното.

Класиране в Лига " C ", 3 група:


1. БЪЛГАРИЯ 6 точки
2. Норвения- 3 точки
3. Кипър - 3 точки
4. Словения - 0 точки

Цялата стратегия на БЪЛГАРИЯ в групата от Лига на нациите:
6 септември (четвъртък), 21:45 часа
Словения – БЪЛГАРИЯ 1:2
9 септември (неделя), 19:00 часа

БЪЛГАРИЯ – Норвегия 1:0
13 октомври (събота), 21:45 часа

БЪЛГАРИЯ – Кипър
16 октомври (вторник), 21:45 часа

Норвегия – БЪЛГАРИЯ
16 ноември (петък), 21:45 часа

Кипър – БЪЛГАРИЯ
19 ноември (понеделник), 21:45 часа

БЪЛГАРИЯ – Словения Лига на нациите 2 кръг, неделя 9 септември  България 1:0краен резулат  Норвегия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР