Националният отбор на България разполага само с една победа срещу

...
Националният отбор на България разполага само с една победа срещу
Коментари Харесай

България само с една победа срещу Норвегия в последните 34 години

Националният тим на България разполага единствено с една победа против селекцията на Норвегия в последните 34 години - реализирана на 09.09 тази година. Това сочи статистиката преди конфликта сред двата отбора в Лигата на нациите във вторник.

За страната ни дуелът може да се окаже от определящо значение за крайното класиране в груповата фаза от конкуренцията. Считано към сегашния миг, " лъвовете " са водачи с актив от 9 точки, само че точно норвежците са компактно зад нас в подреждането. Те разполагат с три точки по-малко.

 България победи Кипър с 2:1 на
Мощна България сподели класа и стигна до желан поврат против Кипър на националния стадион!

Брилянтни голове на Десподов и Неделев подвигнаха почитателите на крайници

Победа на футболистите на Хубчев ще подсигурява сериозна преднина за тима ни, преди заключителните срещи от тази фаза на Лигата. Загуба пък би ни върнала с огромна крачка обратно в битката, макар че на Норвегия предстоят две следващи гостувания - на Словения и Кипър.

За България срещата със скандинавския ни конкурент ще бъде последвана от посещение на Кипър и домакинство на Словения.

 Снимка 383555
Източник:

В исторически проект, от всички изиграни срещи сред България и Норвегия досега, " лъвовете " разполагат с цели 7 триумфа, при 4 позволени загуби и също толкоз равенства.

Головата разлика е 27:15 в наша изгода, като най-гръмката победа на българския народен тим в формален мач е точно против този ни противник.

През 1957 година двата отбора се срещат в международна подготовка и " лъвовете " разгромяват скандинавския си противник със 7:0. Хеттрик бележи легендата на Левски Христо Илиев - Патрата. Тогава той е единствено на 21 година и става най-младият национал, отбелязал три гола в един мач. Останалите попадения са дело на Панайот Панайотов (2), Крум Янев и Спиро Дебърски. Въпреки тази победа нашите не се класират на Световното през 1958 година, откакто остават втори след Унгария.

 С гения се раждаш, характера - изграждаш! Благодарим ви!
С гения се раждаш, характера - изграждаш! Благодарим ви!

Тежката дума на Хубчев свърши чудеса

Иначе най-изразителната ни победа е с 10:0 над Гана, реализирана през 1968 година в контрола, играна на мексиканска земя.

Никога в историята на съперничеството ни с Норвегия, страната ни не е получавала повече от две попадения във вратата си. Ние пък, от своя страна, сме стигали до упоменатите 7 през 1957, както и до 4 - през 1966 и 1972 година.

В ранглистата на Световната футболна централа България заема 44-ата, а Норвегия 52-ата позиция.

 Снимка 377325
Източник:

Три от водещите букмейкърски компании в европейски мащаб правят оценка като по-съществени възможностите на домакините за триумф в мача. Коефициентът за победа на България надвишава 4 пункта, шансът за успех на Норвегия доближава до 60%, а най-често посочваният вероятен краен резултат е 1:0.

Дали упованията и прогнозите ще се осъществен - следва да разберем.

 Перфектна България в Лигата на нациите: 5 удара във вратата - 5 гола!
Перфектна България в Лигата на нациите: 5 удара във вратата - 5 гола!

Над какво обаче могат да помислят в отбора ни?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР