Националният отбор на България постигна първа победа от 19 мача

...
Националният отбор на България постигна първа победа от 19 мача
Коментари Харесай

България с първа победа за годината, надви с 3:0 Гибралтар

Националният тим на България реализира първа победа от 19 мача насам, както и първа победа за 2020-а година, откакто се наложи с 3:0 над новобранеца Гибралтар. Александър Цветков, Георги Йомов и Димитър Илиев донесоха триумфа на нашите в контролната среща, откакто се разписаха през първото полувреме.

България нямаше триумф в 18 мача, а в последните си четири мача от шампионата Лига на Нациите има три провали (две от Уелс и едно от Финландия) и едно тъждество в София против Република Ирландия.

Срещата през днешния ден мина под тотално превъзходство на България, само че през втората част нямаше кой знае какъв брой рискови удари към вратаря Кайл Голдуин.

Селекционерът на България Георги Дерменджиев не може да употребява деветима футболисти, които са част от листата му поради позитивни проби за ковид или травми. Такива са двамата капитани Георги Костадинов и Петър Занев, Тодор Неделев, Николай Михайлов, Исмаил Иса, Кирил Десподов.

В 6-ата минута България поведе в резултата след гол на Александър Цветков, откакто офанзивата мина от дясно. Георги Йомов върна топката в наказателното поле, където обаче вратарят на гостите Кайл Голдуин се сблъска с двама футболисти и падна неприятно на земята. Съдията Корцеску не маркира нарушаване, след което Димитър Илиев овладя, само че реагира постепенно и върна на Цветков, който през куп играчи и без вратар прати топката в мрежата. В 14-ата минута нова офанзива от дясно сред Страхил Попов и Георги Йомов изведе младия " армеец " по диагонала и вкара в мрежата за 2:0.

Доминацията на България против любителския тим на Гибралтар продължи и до 30-ата минута шансове пропуснаха Галин Иванов, Доминик Янков и Димитър Илиев.

В 45-ата минута България стигна до трети гол във вратата на Кайл Голдуин. След центриране на Георги Йомов от корнер, капитанът на гостите Рой Чиполина не реши топката и зад тила му Илиев с глава заби третото попадение.

В началото на второто полувреме селекционерът на Гибралтар Хулио Сесар Рибас направи шест смени в границите на 4 минути с опит да ограничи офанзивите на България, което не се получи изключително сполучливо.

На терена се появиха младите Светослав Ковачев, Виктор Попов и Здравко Димитров, които ще бъдат употребявани и от младежкия народен тим в идващите дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР