Националният отбор на България по волейбол загуби от Куба с

...
Националният отбор на България по волейбол загуби от Куба с
Коментари Харесай

Волейболистите ни пропуснаха 4 мачбола и загубиха от Куба

Националният тим на България по волейбол загуби от Куба с 2:3 (24:23, 19:25, 20:25, 25:16, 16:18), откакто не съумя да осъществя четири мачбола в тайбрека на мача от Лигата на нациите. Срещата се игра във френския град Орлеан, като българският тим остава единствено с една победа от 8 мача, реализирана над Словения първоначално. Отборът към този момент е на предпоследното 15-о място с 6 точки и геймово отношение 10:21.

Стартовият състав на България бе от Александър Николов, Димитър Димитров, Алекс Грозданов, Николай Колев, Георги Саганов и Мартин Атанасов. По-късно в игра се появиха Теодор Салпаров, Светослав Иванов, Илия Петков, Делчо Раев и Аспарух Аспарухов.

България стартира мощно мача и поведе в резултата с 4:0, само че по-късно допуснахме серия на кубинците, които изравниха при 5:5. След това двата тима играха точка за точка, от време на време с лек задатък за отбора на Пламен Константинов. При 23:23 Суарес от Куба прати топката в навън след осъществяване на начален удар, а по-късно офанзива на кубинците също излезе в навън и отборът завоюва първата част.

Във втория гейм българският отбор съумя да вземе благонадежден задатък при 13:9. След това обаче разликата стартира да се топи и кубинците изравниха - 14:14. На собствен ред противникът дръпна напред с 21:15, като съумя да затвори частта при 25:19.

В третата част двата отбора бяха равностойни до 10:10, след което Куба натрупа преднина от четири точки и поддържаше до края, като затвори гейма при 25:20.

В четвъртия гейм отборът на Константинов съумя да реагира, като натрупа задатък при 14:9, а по-късно поведе и с 21:12, като противникът извади част от главните си играчи, с цел да ги резервира за тайбрека. България завоюва частта с точка на Николай Колев през центъра за 25:16.

В тайбрека с някои положителни офанзиви на Александър Николов и блокади на българския отбор, той поведе с 9:7. След това стигнахме и до три мачбола при 14:11. България обаче пропусна три следващи точки с несполучливи офанзива ни Мартин Атанасов. Драмата продължи дълго като при 15:14 имаше несполучлива офанзива на Ерера за кубинците, само че Атанасов бе играл с топката при блокадата. След това имаше ново допиране на мрежата при обсада на отбора на Константинов и мачът продължи.  Хесус Ерера направи два аса в края на мача, с което донесе триумфа на кубинците.

Българският отбор имаше преимущество при блокадите - 13 против 8 за Куба, както и при непредизвиканите неточности. Куба бяха по-добри на сервис и офанзива.

Най-резултатен за България бе Александър Николов с 23 точки, 12 добави Мартин Атанасов. Най-много точки в мача означи кубинецът Хесус Ерера - 26.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР