Националният отбор на България по волейбол за мъже отстъпи пред

...
Националният отбор на България по волейбол за мъже отстъпи пред
Коментари Харесай

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби от САЩ в Лига на нациите

Националният тим на България по волейбол за мъже отстъпи пред Съединени американски щати с 0:3 (27:29, 19:25, 21:25) в последния си дуел от третия шампионат в Лигата на нациите (VNL) в Анахайм (САЩ).

Българските волейболисти завършиха присъединяване си в конкуренцията с 2 победи и 10 загуби. Националите приключиха на 15-та позиция в общото класиране с 8 точки, като към този момент си бяха обезпечили присъединяване в Лигата на нациите и през идната година, а последният тим в подреждането - Китай отпада.

Първият гейм в конфликта против Съединени американски щати бе доста оспорван. България съумя да дръпне с три точки при 14:11, а по-късно поведе с 20:16. Домакините обаче изравниха за 23:23. Националите имаха късмет да поведат в резултата, само че изпуснаха три геймбола и американците завоюваха частта с 29:27.

Във втората част играта бе равностойна до 11:11, след което отборът на Съединени американски щати натрупа преднина и я резервира до крайното 25:19.

Американците бяха по-концентрирани в основните моменти на третия гейм. След тъждество 17:17 домакините още веднъж се откъснаха в резултата и с 25:21 стигнаха до триумфа.

Мартин Атанасов осъществя 9 точки, а с по 6 приключиха Светослав Гоцев и Димитър Димитров.

Националният отбор на България в този момент се прибира в България и след почивката, дадена от селекционера Пламен Константинов, ще стартира подготовка за идното Европейско състезание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР