Националният отбор на България по волейбол за жени загуби от

...
Националният отбор на България по волейбол за жени загуби от
Коментари Харесай

България загуби от световния шампион Сърбия във волейболната Лига на нациите

Националният тим на България по волейбол за дами загуби от международния първенец Сърбия с 1:3 (25:18, 21:25, 17:25, 16:25) в следващия си мач от шампионата Лига на нациите, който се игра в Арлингтън (САЩ).

Националките имат единствено една победа досега в конкуренцията.

Ден след достойното показване против олимпийския първенец от Токио 2020 Съединени американски щати селекционерът Лоренцо Мичели направи две промени в стартовия състав. На диагонала заложи на Мерелин Николова, която сходно на мача против Република Корея, се включи доста мощно и беше най-резултатна за отбора ни. На поста либеро стартира Жана Тодорова.

Тимът стартира срещата доста добре и след мощни изяви на Мерелин Николова и Мария Йорданова направи серия от 7 следващи точки, с цел да поведе с 11:4. Световният първенец опита да се върне, само че българките продължиха да играят с въодушевление и самочувствие, а две следващи сполучливи блокади направиха разликата 19:14. Мичели подчертава върху играта в отбрана, а националките извършиха съвършено напътствията на треньора, с цел да се стигне до шест геймбола за България. Още при първата опция Съйкова затвори гейма при 25:18.

Втората част предложи доста обрати, равностойна и оспорвана игра. Двата отбора непрекъснато си разменяха водачеството, само че в края Сърбия записа шест следващи точки, най-много дело на Александра Ужелац и Хана Куртагич, и стигна до геймбол при 24:20. Николова понижи след удар по правата, Мичели пусна в игра Ива Дудова и Микаела Стоянова за по-висока обсада на България, само че Ужелаец затвори частта при 25:21 и изравни геймовете на 1:1.

В идващите две елементи международните шампионки от Сърбия преобладаваха и след 25:17 и 25:16 нямаха проблем да затворят мача.

Българските волейболистки записаха 8 блокади и 6 аса в мача, и позволиха по-малко неточности от противника (17 против 23). Най-резултатна за България и в срещата беше Мерелин Николова с 21 точки. Мария Йорданова добави 13 точки.

В последния дуела в Арлингтън България излиза против Германия в понеделник от 02:30 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР