Националният отбор на България по волейбол за жени постигна втора

...
Националният отбор на България по волейбол за жени постигна втора
Коментари Харесай

Престижна победа на България над световния шампион Сърбия

Националният тим на България по волейбол за дами реализира втора поредна победа в Лигата на нациите. В среща от 13-ия кръг, играна в китайския град Нинбо, българките надиграха международния първенец Сърбия с 3:1 (21:25, 25:21, 25:17, 25:23).

В първия гейм двата отбора демонстрираха изцяло равносилен волейбол, само че в края му сръбкините бяха по-концентрирани и със серия от 5:1 точки съумяха да го завоюват с 25:21.

Втората част стартира малко по-добре за западните ни съседи, които доникъде на гейма имаха преднина от 2-3 точки. Състезателките на треньора Иван Петков попаднаха в сложна обстановка, изоставайки с 15:19, само че тогава те откриха ритъма в играта си и прекатурнаха хода на срещата.

България завоюва 10 от идващите 12 разигравания, с цел да изравни резултата в геймовете. Това даде съществено самочувствие на българките и след 25:17 в третия гейм те поведоха с 2:1.

Четвъртият гейм стартира фантастично за българския отбор, който поведе с 8:0 точки. Сърбия понижи изоставането си до 9:13, само че с това три следващи точки България се отдръпна на втората техническа пауза с преднина от 7 точки при 16:9.

До края на дуела българките нямаха компликации да запазят задатъка си, макар финалния взлом на противника, който отрази 4 поредни мачбола. По този метод националките се поздравиха с втория си триумф в шампионата.За Сърбия загубата е пета поредна. В класирането сръбкините заемат 10-о място с 15 точки. България е на предпоследното 15-о място със 7 точки, само че два кръга преди края е без шансове да се избави от изпадане.

Нася Димитрова и Мирослава Паскова приключиха с по 15 точки за България в мача, а Гергана Димитрова прибави 14. За Сърбия Катарина Лазович и Милица Кубура бяха най-хубави с по 16 точки, до момента в който Мая Савич и Сара Лозо прибавиха по 11.

В сряда следва предпоследната среща за България в шампионата, в която девойките на Иван Петков срещат домакина Китай. Сърбия пък ще играе с Германия. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР