Националният отбор на България по волейбол за жени под 17

...
Националният отбор на България по волейбол за жени под 17
Коментари Харесай

България разби Норвегия на старта на евроквалификацията в София

Националният тим на България по волейбол за дами под 17 години започва чудесно на европейската подготовка в зала "Христо Ботев ". Тимът, воден от Диян Боюклиев, разгроми Норвегия с 3:0 (25:19, 25:12, 25:10) в първия си мач от група "В " и записа три точки.

Началото беше повече от впечатляващо. Играещата на поста централен блокировач Кая Николова "пусна ръката си " и означи четири поредни аса за 4:0. Съперникът се вледени и България поведе с 8:2. Водещата роля на българките продължи до дъно. В обособени моменти норвежките наваксваха и се доближаваха, като съумяха да понижат до 19:21. Националките на България обаче още веднъж върнаха в ритъма си, означиха точкова серия и България поведе с 1:0.

Началните минути на втората част бяха повтаряне на първата. Маргарита Гунчева застана на крайната линия, а след компликации в посрещане на противника, България поведе с 4:0. Доминацията на младите българки бе цялостна, като отборът взе гейма с разгромна разлика, оставяйки противника на едвам 12 точки.

Разликата в класите беше явна и в третата част не се случи нищо по-различно с изключение на цялостно водачество за отбора ни. България продължи постоянното си показване, като срещата завърши при 25:10 за 70 минути.

В първия мач от програмата Словакия победи Испания с 3:1 (25:22, 25:22, 17:25, 25:22).

Във втория ден на шампионата България се изправя против Испания. Двубоят е на 22 април от 18.00 часа. Преди това от 15.00 часа играят Словакия и Норвегия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР