Националният отбор на България по волейбол за девойки до 17

...
Националният отбор на България по волейбол за девойки до 17
Коментари Харесай

Волейболните ни националки до 17 г. в група с домакина Сърбия на европейското първенство

Националният тим на България по волейбол за девойки до 17 години ще играе в група с домакина Сърбия на Европейското състезание, което ще се организира сред 11 и 22 юли в Сърбия и Унгария. Жребият за конкуренцията беше изтеглен през днешния ден в Люксембург.

България попадна в група " А " и ще играе мачовете си от груповата фаза във Върнячка баня, където малко по-рано ще взе участие и на Балканско състезание (1-5 юли). Съперници на отбора, воден от Владислав Тодоров, са още Италия, Хърватия, Нидерландия, Полша, Естония и Грузия.

" Жребият е естествен, не съм си пожелавал противници. Групата е мощна. Тепърва ще започваме да събираме информация за тимовете. Сърбия, Италия и Полша са постоянно доста мощни. Нидерландия сподели отлични игри. Емоциите от класирането ни за Европейското състезание към момента са огромни. Момичетата демонстрираха, че имат качества и упоритост да се развиват. Сигурен съм, че на шампионата ще представим почтено България ", разяснява Тодоров пред уеб страницата на БФ Волейбол.

По правилник осемте тима играят по системата всеки против всеки, а класиралите се на първите две места не престават борбата за медалите. Както и при юношите до 17 години, еврошампионатът при девойките в тази възраст също за първи път ще се играе в исторически формат от 16 отбора.

В група " Б ", която ще се организира в Унгария, с изключение на домакините, са още Турция, Белгия, Румъния, Словения, Германия, Франция и Гърция.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР