Националният отбор на България по волейбол до 20 г., който

...
Националният отбор на България по волейбол до 20 г., който
Коментари Харесай

Националният отбор на България по волейбол до 20 г. започна със загубата на европейското

Националният тим на България по волейбол до 20 година, който е воден от Мартин Стоев, отстъпи на Белгия с 0:3 (17:25, 19:25, 22:25) в първия си мач от група II на европейското състезание в италианския град Васто.

Заради неприятни метеорологични условия и стихия всички срещи от групата стартираха с изменен начален час. Двубоят на нашите, който бе финален от програмата за деня, стартира с два часа забавяне.

Българските момчета не можаха да покажат същинските си благоприятни условия на старта на шампионата. От своя страна белгийците демонстрираха стегната и постоянна игра, като ни изненадаха.

Съперникът имаше водеща роля през по-голямата част от мача. В първите два гейма волейболистите на Белгия диктуваха напълно развоя. Нашите не можаха да се опълчват.

Основната уязвимост идваше от съмнения в посрещане, а сервисът не вървеше. Многото персонални неточности способстваха за отрицателното показване.

Едва в третата част националите ни започнаха да влизат в темп. Те бяха равностойни до 18:18, само че набралият скорост конкурент не изпусна нещата.

Отново ни натисна със сервис, като означи три следващи точки (21:18). Въпреки всички старания, отборът ни се приближи единствено до точка (21:22). Белгийците резервираха самообладание, още веднъж постановиха волята си и завоюваха мача в три гейма.

Най-резултатен за България бе Георги Татаров с 10 точки. Капитанът капитанът Александър Николов приключи с 9 точки, предава " 24 часа ".

Стартов състав на България: Стоил Палев, Георги Татаров, Александър Николов, Владимир Гърков, Борис Начев, Лазар Бучков, Георги Митов - либеро (Симеон Николов).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР