Националният отбор на България по тенис за девойки до 18

...
Националният отбор на България по тенис за девойки до 18
Коментари Харесай

Българските националки по тенис до 18 г. са финалистки на Европейската купа

Националният тим на България по тенис за девойки до 18 година се класира за финалите на Европейската купа. В героичен мач в Арад (Румъния) Ива Иванова и Росица Денчева пречупиха селекцията на Украйна с 2:1 победи и се подредиха измежду осемте най-хубави тима на континента.

В първия мач на сингъл Денчева загуби 1:6, 3:6 от Алиса Барановска. Във втория дуел поединично Ива Иванова обърна от сет пасив Анастасия Фирман и си върна за провалянето от нея на европейското персонално състезание – 4:6, 6:2, 6:3.

В решителната среща на двойки Денчева и Иванова срещнаха Фирман и Елизавета Чайникова. Нашите девойки изоставаха 2:5, 15:40 в първия сет, само че завоюваха 11 от идващите 14 гейма и затвориха мача като победителки – 7:5, 6:3.

Финалният шампионат е в Гранвил (Франция) от 7 до 9 август. България ще пази купата си от предходната година, извоювана тогава от Денислава Глушкова, Михаела Цонева и Дария Великова.

В актуалната селекция на България са включени Ива Иванова (ТК " Черно море Елит ", гр.Варна), Росица Денчева (ТК " Плевен 90 ", гр.Плевен) и Александра Габровска (ТК " Каратанчева ", гр. София) с капитан Велиан Бакалов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР