Националният отбор на България по ръгби продължи с отличното си

...
Националният отбор на България по ръгби продължи с отличното си
Коментари Харесай

Ромен Балмис - селекционер на националите по ръгби: Няма тайна за успеха - просто много работа и влагане от всички момчета

Националният тим на България по ръгби продължи с отличното си показване през последните няколко години и през вчерашния ден записа 14-а си поредна победа, надигравайки с 39:19 като хазаин състава на Словения в среща от шампионата " Ръгби Европа ".

Само ден след триумфа пък специфични посетители в студиото на предаването " Арена спорт " бяха селекционерът на " лъвовете " Ромен Балмис, един от най-хубавите в български отбор Ивайло Иванов, както и коментаторът на дуела през вчерашния ден и водещ на предаването " Моят плейлист " по Българска национална телевизия Васил Върбанов.

Френският експерт Балмис призна, че ключът към триумфите на българското ръгби напоследък са усилената работа на всички състезатели в националния отбор и добави, че за идния мач против Кипър след две седмици би трябвало да бъдат изчистени всички неточности в нашите редици, в случай че желаеме да се надяваме на нов триумф.

" Няма загадка за триумфа - просто доста работа и влагането на всички момчета. Човек в никакъв случай не знае какво ще се случи. Всеки мач е друг. Ясно е, че направихме някои неточности и ще работим върху това да ги отстраним. Това ще бъде доста значимо за нас, в случай че желаеме да спечелим в Кипър ", съобщи Ромен Балмис.

Един от изявените ни състезатели Ивайло Иванов пък разкри и какво е внесъл в тима френският експерт, което е трансформирало образа на " лъвовете "

" Той внесе голям професионализъм - може би, това ни липсваше преди. Научи ни да бъдем дисциплинирани и да се почитаме един различен. Този човек съумя да ни сплоти и това е, може би, основно за тези наши резултати ", показа Иванов.

Коментаторът на мачовете на националния тим по ръгби Васил Върбанов пък изрази насладата си от от ден на ден възходящия интерес към този спорт у нас и наличието на от ден на ден хора по трибуните по време на мачовете.

" Някои спортни публицисти споделиха, че националният тим по ръгби сега събира повече аудитория от националния тим по футбол. Някои кисели сътрудници обаче пък споделиха: " Това не е огромно достижение ". Ние обаче сме горди от обстоятелството, че съумяваме да възпитаме интерес към тези момчета, тъй като те го заслужават. За последните три години те се изкачиха с 35 места в международната класация в един доста конкурентен спорт ", съобщи Върбанов.

Целия диалог гледайте във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР