Националният отбор на България по мини футбол започна подготовка за

...
Националният отбор на България по мини футбол започна подготовка за
Коментари Харесай

България се готви за европейското първенство по мини футбол

Националният тим на България по мини футбол стартира подготовка за Европейското състезание в Босна и Херцеговина.

То ще се организира в Сараево от 1 до 9 юни. България излиза на футболната сцена като настоящ бронзов медалист от шампионата в Словакия преди две години. Това е и повода страната ни да замине за Босна и Херцеговина към този момент с реномето на европейска и даже международна мощ, предава Нова тв.

Жребият отреди да попаднем в група Е, където ще премерим сили със Сърбия, Грузия и Португалия. Изненади към националния тим също не липсват.Той е носил екипите на редица европейски грандове като „ Ювентус ”, а в този момент ще е дипломат на националния тим по мини футбол. Това е Валери Божинов. В отбора са уверени, че неговия опит може да се окаже скъп.

„ Мога да им оказа помощ мотивационно. Да поговоря с тях и групово, и самостоятелно. Но ролята на треньорите е доста значима “, споделя Божинов.Тактиката ще дефинира треньорът Николай Михов. „ Ако не мечтаем, тогава защо отиваме, би трябвало да пазиме това, което сме постигнали “, сподели Михайлов.

А България реализира доста. И на европейското в Кошице, когато стигна до бронза и на международното, когато се подреди измежду най-силните 8 на планетата.

„ Има една доста хубава линия, която нашите треньори търсят в момчетата – чисто човешките качества, защото, знаете, ние сме дилетанти, не сме експерти “, показа административнит шеф на националния тим по мини футбол Светлозар Табаков.

Те са хора с разнообразни специалности. Но когато България ги призове, пазят цветовете на трикольора. „ Всеки един от нас си пуска отпуск. На доста от нас ни се постанова да пускаме неплатен “, споделя още Табаков.

Не с цел да преследват медали и популярност, а за да накарат повече млади българи да открият любовта си към спорта. „ Трбява да накараме децата да практикуват мини футбол ”, сподели Божинов и добави, че този спорт дава на футболистите ориентировка и умеенето да взимат по-правилни решения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР