Националният отбор на България по хокей на лед за жени

...
Националният отбор на България по хокей на лед за жени
Коментари Харесай

България отстъпи на Сърбия във втория си мач от световното по хокей на лед за жени

Националният тим на България по хокей на лед за дами отстъпи с 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) пред Сърбия във втория си мач от международното състезание в Дивизия III, група " А ", което се организира в Загреб.

Сръбкините започнаха по-добре срещата и тъкмо това в последна сметка натежа в тяхна изгода. В първата третина те стигнаха до два гола посредством Анастастия Бенчич и Милица Велчек в границите на минута, които се оказаха невъзможни за изтриване от българския тим. Доста по-равностойна бе играта във втората и третата третина.

Във втория интервал Сърбия повиши на 3:0 посредством Яна Радович, само че две минути преди сирената за край Зорница Дикова понижи с второто си попадение в шампионата. В последните 20 минути на мача играта се водеше съвсем напълно в полето на Сърбия, само че хокеистките на Борислав Благоев по този начин и не съумяха да съкратят пасива си.

За България 41 спасявания в мача направи Ангелина Димова, до момента в който на сръбската врата Ана Илич се отличи с 27 отразени шайби. В класирането България е на дъното в групата с две загуби от два мача, до момента в който Сърбия най-малко краткотрайно е на трета позиция с 3 точки. Следващият мач на българския тим е в четвъртък против домакина Хърватия. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР