Националният отбор на България по хокей на лед за девойки

...
Националният отбор на България по хокей на лед за девойки
Коментари Харесай

България приключи с минимално поражение от Нова Зеландия участието си на световното първенство по хокей на лед за девойки в София

Националният тим на България по хокей на лед за девойки до 18 години приключи присъединяване си на международното състезание в Дивизия II, група " В " с проваляне с 3:4 (1:2, 1:0, 1:2) от Нова Зеландия.

В Зимния замък в столицата българките бяха лишени от най-малко точка в мача по-малко от две минути преди края, когато Джес Риал вкара победното попадение за гостенките.

Преди това Нова Зеландия на три пъти повеждаше в мача с голове на Едън Грийвс и Нерис Гордън в първата третина и още веднъж Грийвс пет минути преди края на срещата, само че България успяваше да изравни. Точни за националките бяха Мая Георгиева в 16-ата минута на мача, Лена Иванова в първата минута на втория интервал и Поля Петрова 2:24 минути преди финалната сирена.

Българският отбор обаче не съумя да удържи равенството, тъй като тъкмо 50 секунди след изравнителния гол на Петрова Риал донесе успеха на Нова Зеландия.

Победата обезпечи на Нова Зеландия първото място в групата и класирането в Група " А " за следващата година. Новозеландките приключват с 12 точки, колкото има и вторият Исландия, само че успеха в директния мач им дава преимущество.

България финишира на предпоследното пето място с 4 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР