Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19

...
Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19
Коментари Харесай

България удари и Исландия на Европейското за девойки

Националният тим на България по хандбал за девойки до 19 години записа втора поредна победа на Европейското състезание, на което сме домакини във Варна. Воденият от Веселина Златева отбор удари коравия отбор на Исландия с 24:16 (15:8) във втората си среща от Група А на шампионата, играна довечера пред към 250 фенове в зала " Конгресна " на ДКС в Морската ни столица.

Така българските девойки излязоха отпред във краткотрайното класиране с 2 победи от 2 мача и 4 точки, с колкото е и Сърбия, само че с по-лоша голова разлика. Утре (16 юли) е почивен ден на шампионата, а в сряда (17 юли) България ще играе с тима на Гърция, който е с една победа и две загуби досега. Двубоят е още веднъж от 19,00 часа в зала " Конгресна ".

Първото полувреме беше доста динамично и с доста бързи разигравания и положителни офанзиви по офанзива. Българските девойки поведоха с 4:0 до 5-а минута и поеха контрола върху играта. Мария Маслева и Мадлен Тодорова поведоха младите " лъвици " в офанзива, а вратарката Ивон Дюлгерова направи страхотни спасявания. Така почивката пристигна при 15:8 в интерес на българките. През втората част България сподели още по-добра игра в отбрана и офанзива и справедливо се поздрави с успеха след 24:16.

Най-резултатна за българския отбор беше Мадлен Тодорова с 9 гола за успеха. Въпреки това, за най-полезна състезателка (MVP) на мача беше оповестена вратарката на България Ивон Дюлгерова. За исландките Берта Хардардотир приключи с 8 гола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР