Националният отбор на България по футзал преодоля предварителния кръг на

...
Националният отбор на България по футзал преодоля предварителния кръг на
Коментари Харесай

Българският национален отбор по футзал се класира за основния квалификационен кръг за Евро 2026.

Националният тим на България по футзал преодоля предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 след решаваща победа над Сан Марино с 4:1. Така българите заеха едно от първите две места в своята група, което се оказа задоволително.

12 тима се включиха в предварителния кръг, разпределени в три групи по четири. Българският отбор попадна в група В дружно с домакините на квалификацията Австрия, Израел и Сан Марино.

В първата среща " лъвовете " изгубиха с 0:1 от Австрия, а във втората завършиха при нулево тъждество с Израел. Така съдбоносен се оказа третият мач и България реализира решаващия триумф с 4:1.

Два гола вкара нападателят на Амиго Северозапад Цветелин Добричов, който също така пропусна и дузпа при резултат 2:0. По едно попадение прибавиха Даниел Димов и Александър Асенов. Противникът от Сан Марино понижи на 1:3 посредством Алекс Матиоли.

Австрия зае първото място в групата, откакто реализира три победи и събра 9 точки. В последния мач австрийците се постановиха с 3:2 над Израел. България е на 2-ото място с 4, следват Израел с 2 и Сан Марино с 1.

В главния квалификационен кръг сe включват 40 тима, които ще бъдат разпределени на 10 потока по 4. Жребият ще бъде теглен на 30-и май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР