Националният отбор на България по футбол се изправя пред най-големия

...
Националният отбор на България по футбол се изправя пред най-големия
Коментари Харесай

Футболните национали ще търсят чудо на "Уембли"

Националният тим на България по футбол се изправя пред най-големия си тест в квалификациите за европейското състезание през 2020 година Тимът на Красимир Балъков гостува на Англия в мач, в който националите влизат в ролята на безспорен новобранец.

Двубоят на стадион " Уембли " е от 19 ч. и ще бъде излъчен директно по Българска национална телевизия 1.

Националите ще имат сложната задача да излязат от рецесията, като отборът няма триумф в последните си седем мача и към момента чака първата си победа в квалификациите. С две равенства (1:1 с Черна гора и Косово) и две загуби (от Чехия с 1:2 и 2:3 в последния дуел вкъщи против Косово) отборът е на дъното в групата.

В опит за смяна селекционерът Красимир Балъков повика нови лица и дебютанти в състава, измежду които са голмайсторът в българското състезание Даниел Младенов и натурализираният бразилец от " Лудогорец " Вандерсон. Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров, който не е играл от 1 август, също е в тима.

 Футболните национали ще търсят знамение на
© LAP.bg

Балъков има вяра, че възпитаниците му са си взели нужните поучения от двете загуби под негово управление и желае футболистите му да покажат ново лице. Селекционерът увери, че националите няма да се затворят в търсене на добър резултат.

" Ще се опитаме да бъдем добре проведени, изпитваме почит към Англия, само че би трябвало да покажем самочувствие и да дадем най-хубавото. Няма потребност от по-голям почит, в сравнение с би трябвало. Със боязън не се играе футбол ", сподели Балъков.

Той прикани за цялостно себераздаване в мача. " Моите играчи са наясно, че би трябвало да се показват на повече от 100% на следващия ден вечер. Ще бъда удовлетворен и благополучен, в случай че видя, че играчите ми дадат най-хубавото от себе си през всичките 90 минути ".

 Футболните национали ще търсят знамение на
© LAP.bg

От своя страна, Англия има два мача по-малко и четири точки повече от българите. Тимът на Гарет Саутгейт оглавява класирането след зрелищни победи с 5:0 и 5:1 надлежно против Чехия и Черна гора.

Именно атомното нахлуване на англичаните е най-силното им оръжие. В офанзива Саутгейт евентуално ще заложи на Джейдън Санчо, Хари Кейн и Рахим Стърлинг, като и тримата се намират в страхотна форма. В халфовата линия евентуално селекционерът ще даде късмет на играчи, които нямат огромен опит с националната фланелка.

В исторически проект България няма победа против Англия. " Трите лъва " имат четири триумфа, а други три дуела са завършвали наедно, като общата голова разлика е 13:1. За последно двата тима играха през есента на 2011 година в мач от квалификациите за Евро 2012, когато англичаните завоюваха гостуването си с 3:0.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР