Националният отбор на България по футбол отстъпи с още три

...
Националният отбор на България по футбол отстъпи с още три
Коментари Харесай

Националите отстъпиха до №60 в света

Националният тим на България по футбол отстъпи с още три позиции в международната ранглиста на ФИФА за юли и е №60. Тимът ни нямаше мачове през миналия месец и запазва актива си от 1388 т., само че е преместен от Египет, Кот д`Ивоар и Мали, които участваха в шампионата за Купата на африканските народи. В класацията единствено на европейските тимове пък България е на 33-та позиция от общо 55 състава.

На първо място остава Белгия с 1746 т., а новият първенец на Южна Америка - Бразилия, се изкачва с едно място напред и е втори с 1726 година Трети е световният отличник Франция с 1718 т. От противниците ни в квалификационната група за Евро 2020 на първо време е Англия (№4), следват Чехия (№43), Черна гора (№55), като след нас е единствено Косово - №120.

Междувременно футболист №1 на България Кирил Десподов получи контузия по време на предсезонната подготовка на " Каляри ". Той стартира като титуляр против " Киево " и вкара в 24-тата мин. първия гол за успеха с 2:1. Десподов обаче бе заменен наложително в 35-ата мин. Първоначалните прогнози са, че травмата му не е тежка. Очакванията са той да е подготвен още за съботната контрола против " Лийдс ", с която ще бъде открит и новият стадион на " Каляри ".

Друг национал - Симеон Славчев, пък за пръв път от началото на сезона излезе като титуляр за " Карабах " и игра от самото начало за равенството 1:1 в гостуването против ирландския " Дъндолк " в първи мач от II квалификационен кръг за влизане в Шампионската лига. Българският халф получи жълт картон в 62-рата мин. Реваншът в Азербайджан е на 31 юли.

Защитникът Васил Божиков също игра през лятото време за отбора си - " Слован " (Братислава), който завоюва с 2:1 като хазаин против косовския " Фероникели " в първи мач от II квалификационен кръг за Лига Европа. Българският национал още веднъж бе капитан на отбора си. Той носеше лентата и през предишния сезон, в който " Слован " стана първенец на Словакия за първи път от 5 сезона. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР