Националният отбор на България по футбол няма победа вече една

...
Националният отбор на България по футбол няма победа вече една
Коментари Харесай

България излиза в Подгорица за първа победа от година насам

Националният тим на България по футбол няма победа към този момент една година. Тази вечер обаче „ трикольорите “ имат шанса да пресечен отрицателната си серия. Селекцията на Красимир Балъков гостува на Черна гора в Подгорица, а борбата сред двата състава е за четвъртото място в група "А ". Това е действителността, откакто след първите пет мача взехме едвам 2 точки, колкото и днешният им съперник. Тимът на Балъков има голова разлика 5:11, а тази на домакините - 3:13 след две равенства и три загуби до този миг в групата.

Търновчанинът пое националите в извънредно тежък миг, а проблемите пред него нямат край. Той е в поредност от четири загуби в първите си четири мача. Няма по какъв начин това да не тежи на него и състава му, който търси и първа победа в Подгорица, където нашите момчета имат две равенства - 2:2 през 2008-а и 1:1 през 2011 година.

"Този тим има капацитет, а във всеки идващ мач имаме израстване. Нашата цел е през март да бъдем готови, с цел да можем да нападаме място на Евро 2020 през баражите от Лигата на нациите, в случай че ни се отдаде опция. Този конфликт е за авторитет и ние излизаме за победа, като вършим във всеки дуел ", безапелационен е Балъков.

Той обаче е наясно, че би трябвало да промени цялата защита. Трима от четиримата титуляри в последната подготовка на "Уембли " - Николай Бодуров, Страхил Попов и Васил Божиков, са отвън сметките за мача заради разнообразни аргументи. Единствено Антон Недялков ще е титуляр, само че този път може да играе централен бранител в тандем с Кристиан Димитров, а може да остане и на позицията ляв защитник. Играчът на Лудогорец сигурно ще е на терена в шести следващ дуел. Останалите ще са дебютантът в формален мач - Георги Пашов и получилият първа повиквателна от Бала - Петър Занев. Опитният състезател на ЦСКА-София игра за последно в Косово, когато беше краен бранител. Този път той може да бъде в центъра на отбраната, в случай че Недялков бъде оставен на титулярната си позиция. Именно това е последната алтернатива пред треньорския щаб за защитата пред Пламен Илиев. Стражът на Лудогорец изигра два мощни дуела през последните 10 дни и ще бъде под рамката на отбора за 15-и път в своята кариера.

Капитанът Ивелин Попов ще бъде един от двамата опорни халфове, а негов сътрудник в схемата 4-2-3-1 ще е Кристиан Малинов след мощните си мачове в Лондон и Дъблин. Полузащитникът на "червените " пребори конкуренцията на Георги Костадинов, който е със строшен нос, само че не се оперира, единствено и единствено да бъде разполагаем на селекционера - жест, който заслужава почитание и сподели обвързаност към националната фланелка.

"Настоящият ни точков актив не дава отговор на нашето равнище. В Лигата на нациите показахме, че можем да играем добър футбол и постигнахме положителни резултати. Атмосферата в тима е отлична, станахме по-единни. Сигурен съм, че в идващите срещи ще покажем какво можем. Позитивната сила е единствено едно от нещата, които ни трябват ", разгласи футболистът на Арсенал Тула.

Другата алтернатива пред експерта е дали Галин Иванов или Кирил Десподов да стартира на десния фланг в офанзивата. Футболистът на Славия игра в Лондон, само че месец по-късно най-хубавият състезател на България за 2018 година натрупа игрови минути в новия си клуб Щурм Грац, каквито му липсваха през последните месеци.

Бразилското дуо Марселиньо и Вандерсон ще са играчите, на които се разчита най-вече в нападателен проект, с цел да решат срещата с класата си. Опитните играчи се познават чудесно, а точно от тях пристигнаха и най-интересните моменти в офанзива против англичаните, когато двамата за първи път играха дружно с националната фланелка. Тогава тимът игра без таран, какъвто към този момент има - Исмаил Иса. Той обаче ще бъде опция на Божидар Краев. Талантливият състезател на Жил Висенте се показа добре с Ейре и ще води офанзива на отбора в Подгорица.

Тези 11 играчи би трябвало да спрат серията от девет следващи мача без победа на България. Представителният ни състав няма триумф от 13 октомври 2018 година, когато надделя с 2:1 Кипър в мач от Лига на нациите, след което последваха четири равенства и пет провали. Последната сходна серия беше сред 2010 година и 2012 година, само че след девет следващи мача без триумф "лъвовете победиха с 2:1 Холандия посред Амстердам преди Евро 2012.

Този път България търси успеха в европейска подготовка, с цел да не запише антирекорд от шест следващи мача без триумф за европейско състезание. Три пъти до момента отборът ни е стигал до серия от пет мача без триумф - 2003 година и 2004 година, когато обаче три от мачовете са на финалите в Португалия. През 2011 година е вторият сходен интервал, а през актуалната акция е третият.

Домакините от Черна гора демонстрираха самочувствие и убеденост преди мача, че ще завоюват. Техният нов селекционер - Фарук Хаджибегич е уверен, че определените от него играчи са подготвени за първа победа в тези квалификации.

"Желанието ни е да побеждаваме във всеки мач, само че няма да изпадаме в еуфория или да го приемем като злополука, в случай че успеем или не. Отново имаме някои кадрови проблеми, само че съм уверен, че можем да се оправим. България разполага с положителни футболисти, които играят бързо, само че ние разполагаме с нужните качества и можем да ги надиграем ", сподели още селекционерът на Черна гора.

Заради травми от сметките на Хаджибегич отпаднаха централния защитник Жарко Томашевич от Астана и полузащитниците Марко Вешович от Легия Варшава и Марко Бакич от белгийския Мускрон, а под въпрос е Вукан Савичевич от полския Висла. Бранителят на Атлетико Мадрид - Стефан Савич обаче ще води отбраната, откакто пропусна първата среща на "Васил Левски ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР