Националният отбор на България по баскетбол за жени не успя

...
Националният отбор на България по баскетбол за жени не успя
Коментари Харесай

Лъвиците показаха зъби, но не успяха да спрат Гърция в похода си към ЕвроБаскет

Националният тим на България по баскетбол за дами не съумя да реализира триумф в основния си трети мач от група " А " на квалификациите за ЕвроБаскет 2021. Късата селекция на Стефан Михайлов отстъпи при гостуването си на Гърция с крайното пред празните трибуни в зала " Ираклион Арена ". Поражението е второ за " лъвиците " ни, които не престават да заемат третата позиция в групата - баланс 1-2. Гърция пък записва втората си победа в потока и се приближава в допълнение до класиране за най-големия европейски конгрес.

Двубоят стартира равностойно, само че към средата на частта домакините се възползваха от преимуществото си при битките в нахлуване и дръпнаха с пет точки - 11:6. " Лъвиците " ни се добраха на четири точки недостиг от противника си след две следващи положителни изяви на Виктория Стойчева, само че гъркините демонстрираха превъзходството си в играта в подкошието и още веднъж се измъкнаха в резултата - 19:12. Частта завърши при девет пункта задатък в интерес на Гърция - 21:12.

Втората част също не започва по стремежи от Стефан Михайлов метод и домакините подвигнаха преднината си до двуцифрените размери - 25:14. Нашите девойки обаче стиснаха зъби и посредством добра отбрана и отлични комбинации в офанзива се приближиха на шест пункта от противника си - 29:23. В рамките на пет минути " лъвиците " спираха опитите на Гърция да приближи коша им, намалявайки разликата до 3 точки, само че въпреки всичко домакините още веднъж излязоха напред с шест пункта в самия завършек на частта - 32:26 след 20 минути игра.

Българките дадоха ударен старт на третата четвърт и се залепиха за противника си след минисерия от 4:9 - 36:35. Гъркините редуваха неточности и неприятни отигравания, като най-накрая предстоящото се случи - България поведе след чудесна тройка на Виолина Кочева - 38:40. Все отново в идващите няколко минути домакините се осъзнаха и още веднъж си върнаха преимуществото в срещата - 46:43. Димана Георгиева възвърне паритета в срещата след два сполучливи наказателни, които се оказаха последните точки за третата четвърт - 48:48.

Националките ни започнаха чудесно последната част, откакто Радостина Димитрова означи в две следващи набези, с цел да даде четири пункта преднина на тима ни - 48:52. Гъркините дадоха отговор с пет поредни точки, само че Димана Георгиева и Борислава Христова подвигнаха българките - 53:56. Домакините нямаха никакво желание да отстъпват и след няколко съвършени изяви в двете елементи на паркета съумяха да излязат напред в резултата с четири точки - 64:60 и 4:29 на таблото.

Борислава Христова върна две точки, само че тимът на Гърция записа неприятни пет следващи пункта, с които подвигна разликата до седем - 69:62 и оставащи 2:55. Страхотна тройка на Виолина Кочева тъкмо минута по-късно съживи очакванията на нашите - 69:66. Центърът на Гърция Мария Фасула не сподели съмнения от линията за пет точки задатък, а в идващото нахлуване Ангелики Николопулу подсигури успеха на южните ни съседи - краен резултат 73:66.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР