Националният отбор на България по баскетбол за девойки до 18

...
Националният отбор на България по баскетбол за девойки до 18
Коментари Харесай

България загуби от Гърция на четвъртфиналите на eвропейското по баскетбол за девойки до 18 години

Националният тим на България по баскетбол за девойки до 18 години отстъпи пред Гърция на четвъртфиналите на европейското състезание, Дивизия „ Б “ в София. Българките изгубиха с 51:59 (17:13, 18:14, 7:14, 9:18) в зала „ Триадица “ и ще играят за систематизиране на местата от пето до осмо, като на следващия ден (8 юли) техен противник ще бъде изгубилият от мача сред Хърватия и Република Ирландия. Гъркините не престават борбата за класиране в Дивизия „ А “.

Поражението бе второ следващо за състава, воден от селекционера Маргарита Маринкова, който по-рано през шампионата приключи като водач в групата си с три победи и една загуба.

Българските баскетболистки имаха предимство през първото полувреме и водеха с 35:27 на почивката. Тимът на Гърция изигра по-силно второ полувреме и в третата част се приближи единствено на точка – 41:42. Четири минути и половина преди края на мача България водеше с 49:47, само че съперникът направи серия от 8 безответни точки и обърна до 55:49, с което си обезпечи успеха. Най-голямата разлика в срещата не надвиши 8 точки.

Деница Манолова и Яна Карамфилова означиха по 10 точки, като прибавиха надлежно 9 и 5 битки.

Най-резултатна за тима на Гърция бе Ангелики Зиака, която приключи с 14 точки, 12 битки и 4 асистенции.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР