Националният отбор на България отново се радва на позитивна атмосфера.

...
Националният отбор на България отново се радва на позитивна атмосфера.
Коментари Харесай

Като лъвовете

Националният тим на България още веднъж се радва на положителна атмосфера. Няма групички в съблекалнята, няма разделяне – на звезди и новобранци, на млади и остарели, на „ сини “ и „ червени “… Това възпитаниците на Петър Хубчев го потвърдиха непосредствено на терена, а и в дните преди срещата. Освен, че показва отличен колектив, съставът сподели екипен дух в Любляна. „ Лъвовете “ играха като едно цяло, раздадоха се до дъно в името на общата идея, в името на успеха. И я реализираха, макар че влязоха в срещата в ролята на новобранец. Но триумфът не бе по никакъв начин лек. За задачата селекцията на Петър Хубчев компенсира неналичието на високо майсторство с битка, себераздаване и доста, доста бягане. Точно както треньорът си пожела в дните преди дебюта в новия шампионат. Тогава героят от Съединени американски щати `94 даде явен знак, че позитивният резултат може да пристигна единствено, в случай че играем като едно. И рецептата му даде резултат.

Някои ще кажат, че просто са имали ден, само че какъв брой са случаите, в които шансът убягваше на националите през последните години и най-после треньори и ръководители бяха принудени да приказват за почтено показване? А въпреки всичко това бе и трета победа за тима в последните 5 мача.
При гостуването на стадион „ Стожице “ за пръв път от доста време „ трикольорите “ демонстрираха дисциплинираност през всички 90 минути в чисто тактически проект. Грешки имаше, само че в рамките на допустимото. По-важното бе, че бяхме солидни в отбранителен проект. И по този начин пристигна първата ни победа като посетител в формален мач от 2015 година насам. За последно се справихме с Малта (1:0), а в четвъртък вечер противникът бе с класа-две по-добър.

Но в този момент идва нов мач и не би трябвало да мислим, че към този момент сме създали нещо съществено. Тази неточност от предходните акции също би трябвало да бъде изкоренена, в случай че към момента не е. Норвегия към този момент показва упоритости за първото място и в София ще се опита да ги затвърди.
Но всички тези млади момчета на Петър Хубчев разполагат с рецептата за триумф. През миналата година от столицата ни с наведена глава си потегли Швеция, а преди този момент и Холандия. Сега отборът има потребност само от поддръжката на почитателите, потвърдили, че могат да създадат разликата в тежки дуели като този, който следва. В неделя „ трикольорите “ заслужават да играят пред цялостни трибуни, тъй като в Любляна затвърдиха прякора си „ лъвовете “…
Още по тематиката: Слаб интерес за дуела с Норвегия
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР