Националният отбор на Австрия записа разгромен успех с 5:1 над

...
Националният отбор на Австрия записа разгромен успех с 5:1 над
Коментари Харесай

Австрия записа разгромен успех с 5:1 над Норвегия

Националният тим на Австрия записа победен триумф с 5:1 над Норвегия в група 3 от Лига " В " на Лигата на нациите. По този австрийците смъкнаха противника си от върха в класирането в потока, като имат по-добра голова разлика и по-добри индикатори в директните мачове от него.

Борбата за първата позиция обаче се заплете оптимално, защото с изключение на Австрия и Норвегия със 7 точки е и отборът на Словения, който по-рано денем надигра Казахстан с 1:0 като посетител, предава Българска телеграфна агенция. 

На стадиона в Линц домакините от Австрия поведоха още в осмата минута посредством капитана Марко Арнаутович, само че малко преди почивката Норвегия изравни посредством Александър Сьорлот.

Истинска буря пред вратата на гостите обаче се изви през второто полувреме, в което Австрия вкара четири гола. Отново Арнаутович вкара за 2:1 в 49-ата минута от дузпа, а в идващите 13 минути Филип Линхарт и Щефан Пош доведоха резултата до 4:1. Крайното 5:1 бе завършено от Михаел Грегорич в 71-вата минута.

В група 2 на Лига " В " Гърция резервира оптималния си актив след победа с 2:0 над Ирландия и към този момент има 12 точки, с три повече от втория Англия.

На " Йоргос Карайскакис " в Пирея Анастасиос Бакасетас даде преднина на гърците при започване на второто полувреме. В добавеното време на мача Петрос Манталос повиши на 2:0, а с това и оформи крайния резултат.

За гостите от Ирландия загубата бе трета в четири мача и те остават на предпоследното трето място с 3 точки и без никакви очаквания за първата позиция.

В последния късен мач от програта Фарьорските острови и Латвия завършиха при 1:1 в мач от група 4 на Лига " С ".

В Торшавн Ханус Сьоренсен даде преднина на домакините в 40-ата минута, само че 69-ата Латвия изравни посредством влезлия като запаса три минути преди този момент Дарио Ситс.

След равенството Латвия остава на трето място в групата с 4 точки и единствено с теоретични шансове да задмине водача Република Северна Македония, който е с 10. Фарьорските острови са на последното място с 3 точки и могат да се борят най-много за второто място, което за момента се окупира от Армения с 4 точки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР