Националният отбор на Англия по футбол при жените спечели първия

...
Националният отбор на Англия по футбол при жените спечели първия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Англия спечели първия си европейски трофей по футбол

Националният тим на Англия по футбол при дамите завоюва първия си огромен трофей. Пред лична аудитория на митичния стадион „ Уембли “ „ трите лъва “ подвигнаха европейската купа. Тимът победи след триумф с 2:1 на финала против Германия след продължения.

За Англия това е първа европейска купа както при дамите, по този начин и при мъжете. Домакините ще запомнят дуела с още един връх. 87 192 фенове следиха онлайн финала на Стария континент в Лондон, което се трансформира в най-посещавания мач за всички времена на заключителен шампионат на европейско състезание, без значение дали при дамите, или при мъжете.



В героиня за Англия, с гол в 111 минута, се трансформира Клои Кели – нападател на Манчестър Сити, която осъществя последното попадение, короновало отбора на домакините.

В 61-ата минута Ела Тун даде преднина на „ трите лъва “, Кейра Уалш съумя да прочете прелестно обстановката, извеждайки Ела Тун зад отбраната на противника. Полузащитникът на Манчестър Юнайтед навлезе в наказателно поле и майсторски трансферира вратаря на Германия за 1:0.

В 89-ата минута обаче Бундестимът съумя да вкара мача в продължения. Лина Магул се разписа за 1:1.

Успехът на Англия пристигна в 111-ата минута. След центриране от корнер, германките не съумяха да се нареждат добре, настъпи леко засуетяване в наказателното поле, с цел да може 24-годишната Клои Кели да добута топката от близко за крайното 2:1.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР