Националният осигурителен институт (НОИ) продължава да разширява списъка с електронните

...
Националният осигурителен институт (НОИ) продължава да разширява списъка с електронните
Коментари Харесай

НОИ издава по електронен път удостоверение за доход от пенсии от 4 държави


Националният застрахователен институт (НОИ) продължава да уголемява листата с електронните си услуги. От началото на месец октомври на интернет страницата на институцията е дейна нова административна е-услуга - „ Издаване на уверение пример УП-20 за приходи от пенсии от други страни, изплащани посредством посредничеството на Национален осигурителен институт ”.

Чрез нея всички лица, които живеят на територията на Република България и получават посредством Национален осигурителен институт своите пенсии, отпуснати от способените осигурителни институции в Германия, Русия, Украйна и Молдова, могат да подадат заявление онлайн, а по-късно да получат документ, удостоверяващ размера и типа на тези заплащания по определен от тях метод, в това число и по електронен път.

За да употребяват новата електронна услуга, потребителите би трябвало да имат Квалифициран електронен автограф (КЕП), публикуван от български снабдител на удостоверителни услуги, или Персонален идентификационен код (ПИК) на Национален осигурителен институт. Услугата е платена, като за правенето на посоченото уверение се заплаща сума според Тарифата за цените и методите на ценообразуване за правене на профилирани артикули и услуги.

Е-услугата е налична на интернет уеб страницата на Национален осигурителен институт в графа „ Е-услуги “/ „ Административни услуги “/ Централно ръководство (Европейски регламенти и интернационалните договори). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР