Националният осигурителен институт е изплатил 1.006 млрд. лв. по схемата

...
Националният осигурителен институт е изплатил 1.006 млрд. лв. по схемата
Коментари Харесай

НОИ е платил над 1 млрд. лв. по схемата 60/40

Националният застрахователен институт е изплатил 1.006 милиарда лева по схемата 60/40 към 31 март 2021 година, сочат данни на института, разисквани на изключително съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие в понеделник.

Общият брой на подкрепените работодатели е 12 784, като за целия интервал са непокътнати работните места на 288 884 служащи и чиновници.

Чрез мярката страната покрива 60% от осигурителния приход на работещите в потърпевши от пандемията предприятия, дружно с дължимите от работодателя осигуровки. В туризма, превоза, хотелиерството и ресторантьорството схемата е 80/20.

1 милиарда лева бе оптималният размер на финансирането по мярката, което държавното управление бе оповестило при започване на пандемията. Въпреки това схемата в двата ѝ разновидността - 60/40 и 80/20, бе удължена до края на месец май 2021 година

Засега у нас има относително необятен консенсус, че мярката е една от относително сполучливите опити на държавното управление за противопоставяне на следствията от пандемията от Covid-19. По време на съвещанието на тристранката обществените сътрудници са удостоверили, че схемата е оказала позитивен резултат за поддръжка на работодателите за опазване на заетостта на служащите и чиновниците в изискванията на изключителното състояние и изключителната епидемиологична конюнктура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР