Националният оперативен план за справяне с COVID-19 ще бъде представен

...
Националният оперативен план за справяне с COVID-19 ще бъде представен
Коментари Харесай

Ще бъде представен Оперативният план за справяне с COVID-19

Националният действен проект за справяне с COVID-19 ще бъде показан през днешния ден, 13 януари, от 17.00 ч на конференция в Министерския съвет. Министър-председателят Кирил Петков ще открие събитието посредством видеоконферентна връзка. На конференцията ще участват министърът на опазването на здравето Асена Сербезова и министърът на образованието и науката Николай Денков.

В Оперативния проект ще бъде написано какви противоепидемични мерки да се постановат на национално равнище и при какви условия да влизат в действие. Водещ ще бъде броят на интензивните легла в лечебните заведения. При увеличение на броя на заетите кревати, евентуално ще се постановат и по-тежки ограничавания. В момента стягането на ограниченията се взема решение на областно равнище, като редица области към този момент въведоха ограничения заради повишения брой на инфектираните с ковид. 

План за справяне с пандемията бе въведен и от служебния министър Стойчо Кацаров. В неговия проект страната е разграничена на четири зони: зелена, жълта, алена и тъмночервена. А ограничавания се постановат по отношение на това в коя зона попада съответната област. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР