Националният обществен защитник Диана Ковачева заяви, че от началото на

...
Националният обществен защитник Диана Ковачева заяви, че от началото на
Коментари Харесай

Омбудсманът получил стотици писма за пенсиите от началото на 2022 г.

Националният публичен бранител Диана Ковачева съобщи, че от началото на 2022 година жалбите за пенсиите към омбудсмана са стотици. Недопустимо е да бъдат отнемани заплащания от пенсиите на пенсионерите, в случай, че са толкоз ниски, сподели Ковачева пред Българска национална телевизия. 

Тя добави, че има пенсионери с доста ниски пенсии. Колкото и да се индексират пенсиите, колкото и да се усилват, още веднъж пенсиите остават ниски. 
Омбудсманът уточни 6 стъпки за по-справедливи пенсии в писмо до Народното събрание
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати мнение до ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и ръководителите на парламентарните ко...
Прочети повече
По думите ѝ казусът главно е финансов и би трябвало да се вземе политическо решение. Трябва да бъде изменен правилото не преизчисление на пенсиите, настоя Диана Ковачева.

За хората, които са с пенсии с задоволителен застрахователен стаж и таван на пенсиите от 1 500 лв., Ковачева не знае какво е посланието към хората, които сега работят и си заплащат осигуровките. Инфлацията е доста огромна и единствено сред ноември и януари инфлацията е 28% в дребната потребителска кошница, уточни Диана Ковачева. 

По отношение на предложенията в законопроекта за активността на колекторските компании, Ковачева добави, че когато да се решат проблемите с колекторските компании, тематиките с бързите заеми, безконечният дебитор и персоналният банкрут все ще е късно. Трябва да има изясненост, тъй като всеки може да си учреди колекторска компания и да събира задължения. Няма законодателна процедура, която да лимитира произвола, издевателството и издевателството, сподели Ковачева.

Хората към този момент са пропищели от колекторските компании и за това се обърнах към министър Корнелия Нинова ръководители на омбудсмана да бъдат включени в работните групи за законопроекта за колекторските компании, добави омбудсманът.
Омбудсманът: Държавата да даде пари със задна дата на хората за природен газ
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до премиера Кирил Петков, в която предлага битовите клиенти на природен газ да получат дър...
Прочети повече
За домашното принуждение, Ковачева настоя да се вземат незабавни ограничения, с цел да не се намират непрекъснато убити дами, открити в куфари. За последните две години са били убити 50 дами, уточни Ковачева, само че добави, че точна статистика за домашното принуждение няма. 

Още:

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР