Националният обор на България по хокей на лед за мъже

...
Националният обор на България по хокей на лед за мъже
Коментари Харесай

Хокеистите ни разбиха Нова Зеландия със 7:2

Националният обор на България по хокей на лед за мъже реализира втора поредна победа на международното състезание в Дивизия II, група " В ", което се организира в Истанбул.

Във втория си дуел в турския мегаполис възпитаниците на старши треньора Томаш Церепко надиграха отбора на Нова Зеландия с безапелационното 7:2 (4:0, 0:0, 3:2).

Хеттрик за триумфа записа 44-годишният деец Алексей Йотов, а по един гол прибавиха Мирослав Василев, Веселин Диков, Константин Диков и Даниел Дилков.

За Нова Зеландия се разписаха Робин Вортанов и Джордан Чалис в последната третина.

Българският тим стартира срещата доста мощно, като единствено 90 секунди след началото на мача Йотов откри резултата. До края на първия интервал преднината на българския тим набъбна до 4:0 с голове на играещия в Германия Василев, още веднъж Йотов и Веселин Диков.

Във втората третина двата състава не съумяха да си вкарат голове, само че в третата попаденията още веднъж заваляха. Константин Диков бе прецизен за 5:0 в 49-ата секунда на третата част, а в деветата минута на интервала Йотов оформи хеттрика си.

В ответната офанзива Вортанов вкара за новозеландците, само че Дилков възвърне преднината от шест гола на българите минута по-късно. В последните секунди на мача Чалис оформи крайния резултат.

На вратата на България Димитър Димитров избави 21 шайби от 22 удара за 50 минути на леда, до момента в който в последните 10 минути пази Андреа Карабаджаков, който отрази шест удара от седем към мрежата му.

С триумфа България резервира цялостен актив от шест точки след първите си два мача. В понеделник националите завоюваха с 4:2 и против Мексико. Следващият мач на националите е в четвъртък против домакините от Турция, които по-късно през днешния ден играят с мексиканците.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР