Националният ни тим по бокс брои дните до старта на

...
Националният ни тим по бокс брои дните до старта на
Коментари Харесай

Жоел Арате: Момчетата нямат търпение да се завърнат на ринга

Националният ни отбор по бокс брои дните до старта на 72-ото издание на интернационалния шампионат „ Странджа”. Водещите ни ръкавици ще се завърнат на сцената след близо година неявяване, като ще покажат на какво са способни сред 22 и 27 февруари в столицата. За последно съставът, воден от Жоел Арате, имаше интернационално присъединяване през март предходната година, когато се организира европейската олимпийска подготовка в Лондон. След като тя бе прекратена поради пандемията от ковид обаче, всички огромни шампионати бяха анулирани.

Старши треньорът на отбора ни Жоел Арате съобщи, че точно на „ Странджа” ще има отлична опция, в действителна игрова обстановка, да ревизира какво е равнището на всеки един от националите. Момчетата са въз основата в Белмекен до петък, след което от понеделник ще продължат подготовката си в „ Дианабад”.
„ Подготовката върви доста добре, първият ни лагер на Белмекен е базов. Тук сме с момчетата от Молдова до петък, след което от понеделник се местим на „ Дианабад”. Там ще вършим спаринги с много от боксьорите, които идват от чужбина, отпред с националния тим на Бразилия. Цяла седмица ще вършим спаринги, с цел да сме в добра форма за „ Странджа”. Турнирът е част от подготовката ни за европейската олимпийска подготовка през април, както и за международната през юни. Ние към този момент близо година не сме имали интернационалните шампионати, само че не сме спирали да упражняваме и да се готвим, вършим спаринги от много време. Не държим толкоз на резултатите, „ Странджа” ще бъде отлична опция да забележим на какво равнище сме, поради дългата пауза от публични мачове. Нямаме самообладание, тъй като е друго чувството сред спаринг и действителен мач. Искаме да забележим какво има още да подобрим, с цел да вземем най-много квоти за олимпиадата. Надявам се да създадем още един шампионат след „ Странджа”, само че всичко зависи от обстановката с ковид. Ще опитаме да организираме и лагер в чужбина, само че още нищо не се знае”, показа Арате. Той благодари на федерацията и на Министерството на спорта за обезпечения лагер в Белмекен. „ Всички са здрави, което е най-хубаво. Разчитаме на всеки един да покаже най-хубавото, на което е кадърен. Благодаря на федерацията и на Министерството на спорта, че съумяват да ни обезпечат всичко належащо, като условия, с цел да се готвим по най-хубавия начин”, сподели още кубинският експерт.

Арате добави, че е обезпокоен от неяснотата към домакина на европейската подготовка. Тя би трябвало да се организира сред 22 и 26 април, само че бе отнета от Лондон и към момента не се знае къде ще се провежда. „ На европейската подготовка останаха единствено трима от мъжкия тим – Симеон Чамов (75 кг), Радослав Панталеев (91 кг) и Петър Белберов (+91 кг), а останалите момчета се готвят за международната. Притеснени сме, че още няма изясненост къде ще се организира тя. Все още нищо не се знае, може и датите да трансформират. Има подозрения и дали ще са същите боксьори, тъй като някои са сменили категории, други може да са контузени и не знаем дали няма да има изключителни обстановки, които да разрешат това. Твърде доста въпросителни има, на които още чакаме отговорите”, сподели още експертът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР