Националният ни отбор стигна до 1:1 срещу Азербайджан в Баку

...
Националният ни отбор стигна до 1:1 срещу Азербайджан в Баку
Коментари Харесай

България бе на минути от победа над Азербайджан, но можеше и да загуби

Националният ни тим стигна до 1:1 против Азербайджан в Баку във втория си мач от минитурнира FIFA Seires, с който другарската надпревара приключи. 

Филип Кръстев откри с хубав гол в 59-ата минута, а в 86-ата Муса Гурбанлъ изравни. В самия край домакините можеха да стигнат до цялостен поврат.

В първия си дуел селекцията ни победи Танзания с 1:0. Общата оценка за представянето е позитивна - като резултати и усърдие. Не и като игра, само че надали някой има огромни упования в това отношение в този момент.

Илиан Илиев направи няколко промени в титуларния състав, като се почне от вратаря Иван Дюлгеров, сменен от Светослав Вуцов след почивката. И двамата имаха работа.

Двубоят стартира с по-агресивна игра и лек превес на азерите. Най-чистата опция пропусна Турал Байрамов в 27-ата минута. Ударът му първо бе париран от Дюлгеров, а при втория му опит топката излезе в навън.

Десет минути по-късно Кирил Десподов бе доста покрай това още веднъж да означи от директен свободен удар, само че вратарят Магомедалиев майсторски мазета. В края на полувремето двата състава сътвориха по още една опция.

Така стартира и втората част. В 52-ата минута Десподов подаде на Илиан Илиев-младши, който стреля от близко, а стражът на домакините мазета. Малко по-късно България поведе. Нова добра офанзива стигна до корнер, Кръстев и Десподов извършиха бързо и с къси пасове, а някогашният състезател на " Славия " и " Левски " зрелищно порази задачата с диагонален изстрел.

Натискът на Азербайджан стана осезателен в края на дуела, по този начин изравняването пристигна разумно. След това България оцеля при безредие и отдалечен удар, при който топката съвсем облиза напречната греда над Вуцов.

През юни селекцията ни ще играе контрола с участника на Евро 2024 Румъния, а наесен е шампионатът Лига на нациите. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР