Националният ни отбор спечели първата Балканиада по снежен волейбол.Шампионите -

...
Националният ни отбор спечели първата Балканиада по снежен волейбол.Шампионите -
Коментари Харесай

Националният ни отбор спечели първата Балканиада по снежен волейбол

Националният ни тим завоюва първата Балканиада по снежен волейбол.Шампионите - Георги Фисински и Никола Лазаров, споделят, че се вълнуват от успеха и към момента не осъзнават, че това се е случило.  

Състезанието е извършено под връх Перелик в Родопите. Мачът против Румъния се взема решение в тайбрек, а залогът е титлата на полуострова, споделя Нова тв. 

Георги и Никола са състезатели на волейболен клуб „ Родопа Смолян ”. Крачката към играта на сняг вършат от любознание. Никола Лазаров разяснява, че първоначално всичко е почнало като веселба, само че тя бързо се трансформирала в ангажимент към родината, макар нетипичните за състезателите снежни условия.

„ Участниците могат да играят с ръкавици, с шапки, само че наложително с бутонки. Футболните бутонки се оказаха най-подходящи. Първата година имахме произшествия, тъй като състезателите не знаеха какво да вършат, само че към този момент е ясно по какъв начин да играят ”, каза Тодор Стоянов, механически супервайзор по снежен волейбол. 

Стоянов е измежду хората, които поставят основите на снежния волейбол в България. Той споделя, че му е лишило три години да откри подобаваща локация. Така стигнал до връх Перелик.

Спортът съществува от едвам няколко години. На полето вземат участие трима състезатели. Мачът се играе до два извоювани гейма. А упоритостите на България са огромни. Според Стоянов
качество на българския волейбол, когато се принесе в снежния му вид, дава доста положителни резултати.

Никола Лазаров и Георги Фисински споделят, че формулата на триумфа е търпението, а другарството им отвън игрището оказва помощ да са добър колектив.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР