Националният ни отбор претърпя тежък катастрофа след пристигането си в

...
Националният ни отбор претърпя тежък катастрофа след пристигането си в
Коментари Харесай

Тодор Неделев е стабилен след операцията. Автобусът на националите - помлян

Националният ни тим претърпя тежък злополука след идването си в Тбилиси за мача от Лигата на нациите с Грузия в неделя, заяви уеб сайтът на БФС. По пътя от летището към хотела водачът на първия от двата рейса, пренасящи състава ни, е изгубил надзор върху ръководството на возилото.

След конфликта халфът Тодор Неделев е бил превозен до локална болница, където е бил опериран сполучливо през нощта поради парче стъкло, забито в главата му, съобщи БНР. Неделев е със строшен череп и черепно-мозъчна контузия, само че без заплаха за живота. Състоянието му е нормализирано.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/катастрофа национали грузия Българска телеграфна агенция 1.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 487 " height= " 650 " />
https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/катастрофа национали Грузия 2 Българска телеграфна агенция.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 710 " /> Снимки Българска телеграфна агенция
Първоначалната информация бе, че играчът на " Ботев " (Пловдив) е бил контактен, само че имал порезни рани по лицето и ръцете. Той е седял на последната седалка и е потърпевш от паднало върху главата му стъкло.

От фотоси се вижда, че предната част на рейса е напряко помляна. Ударът обаче е бил толкоз сериозен, че провали има и по задната част, и по тавана на транспортното средство.

Лекарят на националите Бисер Бочев е останал през нощта в болничното заведение, с цел да следи положението му.

Всички останали в тима и щаба на селекцията ни са добре.

" Да, всички сме добре ", сподели бранителят Виктор Попов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Добрата вест е, че Тодор към този момент е нормализиран. Цяла нощ бяхме пред болничното заведение. Наложи се интервенция, като решението трябваше да се вземе доста бързо, тъй като недай си Боже, последствията може да са доста съществени, само че популярност Богу всичко е наред “, сподели пресаташето на националният тим Виктор Игнатов, представен от бТВ.

Той добави, че бързата реакция на грузинските управляващи е била решаваща.

„ Разбира се, след интервенцията той към момента е под анестезия, тъй като става дума за мозъчна намеса “, сподели Игнатов.

След конфликта играчите и треньорското управление са изчакали други рейсове. Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов е уведомил посолството на България в Тбилиси. Водачите на делегацията са били с различен рейс. Президентът на съюза Борислав Михайлов не пътува с тима, както и по-рано до Гибралтар.

Мачът Грузия - България е в неделя от 19 часа. На този стадий той не е отсрочен, остава в програмата. До момента отборът ни направи 1:1 със Северна Македония и Гибралтар, и 2:5 с Грузия. Срещата на следващия ден ще е последна от този цикъл.



Уточняват се аргументите за случая. Засега публично се оповестява за " изгубен надзор ", само че не е ясно каква е повода. Българска телеграфна агенция излезе с две версии: несъобразена скорост и ненадейно ударени спирачки на първия рейс - поради също ненадейно спрял пред него автомобил.

Футболистите са имали рано тази заран разходка из Тбилиси. Все още не са изцяло психически възобновени от шока. Някои се оплакват от болки във врата поради камшичния удар.
" Ботев " (Пловдив) с информация за Неделев
Клубът на футболиста " Ботев " (Пловдив) публично разгласява следното:

" Тодор Неделев претърпя сполучлива интервенция след пътния случай в Тбилиси. Интервенцията започва малко преди 1:00 часа българско време и продължи към 2 часа.

Капитанът на " канарчетата " бе със строшен череп и бе подложен на интервенция в болница в грузинската столица. В идващите дни Неделев ще остане в лечебното заведение, където ще бъде подложен на възстановителни процедури.

ПФК Ботев Пловдив благодари на лекарите в болничното заведение в Тбилиси, както и на доктор Бочев и екипа на БФС и националния тим за оказаното подпомагане на Неделев, както и за своевременното информиране на " жълто-черния " Клуб по отношение на протичащото се с нашия капитан.

Пожелаваме на Тодор Неделев бързо възобновяване и скорошно завръщане на терена, където да прави обичаното си нещо - да радва " жълто-черните " сърца с красивите си и вълшебен отигравания! "
Професор е извикан по неотложност да оперира Неделев
Професор Шота Ингороква от Тбилиския държавен медицински университет е оперирал Неделев, съобщи Българска телеграфна агенция. Младият, само че доста известен неврохирург, не е бил на промяна и е извикан по неотложност в отделението, с цел да се погрижи за положението на българския футболист.

Професорът работи и в университет в Австрия, където е поканен поради качествата си и постоянно пътува сред алпийската страна и Тбилиси.

Най-важното е, че няма хематом и кръвонасядания след интервенцията, отбелязали от медицинския екип на болничното заведение в грузинската столица.

Неделев е под анестезия и ще бъде разсънен към 12:00 часа българско време. Вероятно той ще остане към 10 дни в клиниката.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР